MónTerrassa
Jutgen un pastor evangèlic per maltractar i agredir el seu fill per ser gai
  • CA

Un pastor evangèlic i la seva esposa aniran a judici per maltractar i agredir el seu fill pel simple fet de ser gai. Els fets van tenir lloc al municipi de Terrassa, on residien els tres implicats sota un mateix sostre. Segons recull l’agència EFE, l’acusació particular -que representa el fill i a la seva parella- demanen una pena de dos anys de presó pel pare -o un any més 8 dies de treballs comunitaris- i un any de presó per a la mare acusats dels presumptes delictes de maltractament en l’àmbit domèstic, lesions i delicte d’odi.

Per la seva banda, la Fiscalia considera provat que els progenitors, els quals descriu com a seguidors “estrictes” del culte evangèlic, van incórrer en dos delictes contra la integritat moral o alternativament de lesions contra la integritat d’una persona i, a més, els atribueix un delicte de maltractament i un altre de lesions. Es dona la circumstància que el matrimoni ha denunciat també el seu fill, però la Fiscalia “no dona fiabilitat al seu relat”, i per això només demana condemna per als dos pares.

“Déu et curarà”

Els fets es remunten a l’any 2017 quan el noi va decidir marxar de casa per por que els seus pares descobrissin la seva orientació sexual. Sabia que eren “manifestament contraris a la homosexualitat”. Això no va agradar al pastor i la seva dona, que es van presentar a l’institut del fill exigint-li que recapacités. Dies més tard, en una reunió al centre educatiu, el fill -acompanyant de personal docent- va explicar els seus pares que era gai i tenia parella. “El lloc natural del penis és la vagina de la dona i no el lloc per on defeca”, va dir aleshores el pare segons recull l’escrit de l’acusació. També li van dir que si tornava a casa Déu el curaria.

Però el problema és que no va quedar aquí. L’assetjament cap el fill es va intensificar, reclamant-li que tornés a casa. Fins al punt que en una ocasió, s’afirma que el pare en veure el seu fill amb la seva parella en un autobús es va acostar a la finestra del vehicle i li va dir que li feia “fàstig”. Setmanes després, el fill va concertar una cita amb els seus pares en un carrer de la ciutat per tal d’aconseguir al documentació personal. Va ser aquí que, segons les denúncies creuades presentades al jutjat i que ha tingut accés EFE, es van produir els insults i finalment els cops i agressions. La Fiscalia dona veracitat a les declaracions del fill en què afirma que li van cridar “maricon”, i als cops rebuts, i per això demana l’absolució pels dos adolescents i limita l’acusació als progenitors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa