MónTerrassa
El vot per correu es pot sol·licitar de manera telemàtica i presencial fins el 5F

Els electors que decideixin votar per correu en les eleccions al Parlament del 14 de febrer podran sol·licitar el vot de manera telemàtica o presencialment a qualsevol oficina de Correus fins el divendres 5 de febrer a les 14 hores.

En un comunicat aquest dimarts, Correus ha recordat que una vegada feta la sol·licitud, es podrà formalitzar el vot directament en el moment que s’entregui la documentació, o posteriorment a una oficina de Correus fins el divendres 12 de febrer a les 14 hores.

Correus emet aquest comunicat a causa de la situació sanitària excepcional derivada de la pandèmia de la covid-19, que ha provocat un conjunt d’adaptacions de l’activitat de Correus relacionada amb les funcions que legalment té assignades respecte als processos electorals.

Amb la sol·licitud del vot per correu, l’electorat obté el certificat de la seva inscripció en el cens electoral, l’obtenció del qual és un “requisit imprescindible per poder emetre el vot per correu”.

L’electorat que opti per sol·licitar el vot per correu per via telemàtica -a través del lloc web www.correos.es– per evitar desplaçaments i minimitzar el contacte social, haurà d’acreditar la seva personalitat mitjançant la signatura electrònica, i s’accepten com sistemes d’identificació vàlids els certificats de persona física que reconeix el Ministeri d’Indústria i el DNI electrònic (DNI-e).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa