MónTerrassa
VÍDEO | Terrassa reobre amb il·lusió el primer Mercadal ‘desconfinat’
  • CA

Aquest dimecres ha tornat el Mercadal a l’avinguda Béjar de Terrassa. Amb la fase 1, el govern ha decidit desconfinar el “mercadillo” tot i que ha optat per deixar-hi instal·lar només 33 parades (poc més d’un 10% del total) per tal de complir amb el protocol de seguretat.

Molt abans de les nou del matí, els paradistes ja han arribat als seus llocs. En un primer moment hi ha hagut cert desgavell sobre com s’havien de col·locar, com mantenir les distàncies entre parades i com organitzar-se per anar traient el producte i abastint la parada. L’experiència però d’alguns paradistes en altres mercats “desconfinats” ha servit per, a poc a poc, poder anar muntant sense més enrenou entre el tram comprès de la carretera Matadepera fins Alguer.

Malgrat que s’han instal·lat tanques i cintes per fer cues, a les primeres hores del Mercadal s’ha produït una acumulació de gent ansiosa per totar a la rutina, que ha deixat petit el tram del mig de la Rambla. Això s’ha anat corregint a mesura que s’han pogut instal·lar els controls d’accessos ubicats en dos punts estratègics i hi ha hagut més vigilància policial -s’han repartit mascaretes a aquelles persones que hi anaven sense i s’ha distribuït gel hidroalcohòlic-. Cal dir però que no sempre se’n sortien ja que s’han pogut veure ciutadans sortint i entrant pels laterals, passant per sota les cintes delimitadores.

Clients i paradistes han tornat a omplir la Béjar aquest dimecres
Clients i paradistes han tornat a omplir la Béjar aquest dimecres | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Abraçades, rialles i converses que giraven al voltant del confinament però també de les ganes de tornar a sortir i retrobar-se. I és que molts es coneixen de fa anys i això ha propiciat recordatoris cap a clients que malauradament ja no tornaran o d’alguns que es troben ingressats encara en centres hospitalaris. Malgrat tot, ha imperat la il·lusió i la sensació que es tornava a una relativa normalitat, encara que amb limitacions evidents.

L’ambient al Mercadal ha estat el dels grans dies. Els egarencs han respost i l’han omplert de gom a gom. Igual de contents estaven els paradistes tot i que han volgut manifestar la seva queixa per una reducció de parades que han considerat excessiva (la Generalitat permetia omplir fins al 25% de l’aforament) i per una concentració de només comerciants d’alimentació, alimentació d’animals de companyia, herbolari, drogueria i restauració. Les parades de tèxtil i complements de la llar han quedat, per ara, excloses de la llista permesa per vendre a Terrassa.

Així ho ha comentat l’únic paradista del Mercadal que ofereix menjar per animals:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa