Final feliç per sis porcs rescatats d’una granja del Vallès on estaven sent maltractats i abandonats. A mitjans del mes de desembre, des de l’entitat 4Petjades es va fer una crida urgent per demanar diners per poder rescatar-los ja que estaven en situació extrema en un equipament del qual no en va transcendir més que la comarca, el Vallès Occidental. L’operació venia després d’una intervenció conjunta entre diverses associacions, i unitats de la Guàrdia Civil, Seprona i Policia Municipal, que va desembocar amb l’auxili, d’urgència, dels gossos que s’hi trobaven, també víctimes de maltractament.

Els porcs però, pels elevats costos que suposava treure’ls d’allà (prop de 3.000 euros en transport, veterinaris, xips, etcètera) va resultar impossible fer-ho en el mateix moment. Per això es va realitzar la crida. Finalment, la història ha pogut tenir un final feliç i els animals han pogut ser traslladats abans que acabés l’any i el termini imposat legalment abans de ser sacrificats. Les sis bèsties ja es troben en un refugi especial ubicat a Castelló (País Valencià).

Així ho ha donat a conèixer la mateixa entitat a través de les xarxes socials, on mostren en un vídeo els animals ja més recuperats. Voluntaris de l’associació els han fet una visita, juntament amb voluntaris del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD), per portar-los tot mantes, pinso i medicació. “Mireu quin canvi! Cada granet de sorra aportat per vosaltres ho ha fet possible”, exclamen:

A més dels porcs, a la granja també hi havia diversos gossos, que se’ls va poder conduir a protectores i alguns van poder ser acollits per famílies. Les condicions inhumanes però també van afectar gallines i fures. “Els animals estaven aterrits, quasi no podien ni caminar, plens d’excrements i alguns molt malalts. Fa poc va morir una de les gosses en donar a llum en aquestes condicions. Se’ns trenca el cor”, explicaven des de l’entitat 4Petjades.

Comentaris

    Com acabarà la cosa pels gossos? Gener 02, 2022 | 13:22
    I aquestes protectores no els mataran passat un temps? Perquè rescatar animals per després sacrificar-los és molt hipòcrita.
    ... Gener 02, 2022 | 19:43
    Aquestes entitats "animalistes" són unes criminals. Què vol dir exactament "rescatar" uns animals de granja?

Nou comentari