MónTerrassa
VÍDEO | Un rescat d’un cavall a Les Pedritxes que té gat amagat
  • CA

Les Pedritxes va viure un rescat d’un cavall que tenia gat amagat. Aquest divendres, dia 27 de maig, aquells que van passar per la carretera de Talamanca, a l’alçada dels terrenys que hi ha a tocar de la Riera de les Arenes i la deixalleria de Matadepera, a la zona de les instal·lacions del CD Terrassa Hockey, van quedar ben sorpresos.

I és que van viure, a simple cop d’ull, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya -cotxes i camions- que es trobaven ben enfeinats amb el rescat d’un cavall. Fins i tot van poder veure com el cavall era traslladat des d’un helicòpter que el subjectava:

Pràctiques del GRAE i el GROS de rescat d’un animal ferit | Bombers

Un simulacre

Però les aparences enganyen. I és que en realitat no era un cavall de debò. Era un cavall de plàstic. El model és hiperrealista, i si no hi ets a pocs metres cal fixar-s’hi molt per detectar-ho. Segurament, si haguessin estat allà mirant-lo fixament -i no des d’un cotxe amb moviment, com qui ens ha fet arribar el vídeo a Món Terrassa, per exemple- haurien pogut descobrir un detall clau: el cavall no es mou gens ni mica.

Aquesta actuació, segons ha pogut confirmar Món Terrassa, formava part d’una pràctica emmarcada dins del Curs d’intervenció en emergències veterinàries que realitza el Grup de Suport Operatiu GROS (dins de la Unitat de Suport Logístic i Mitjans Aeris) i el Grup d’Actuacions Especials GRAE. Agents dels dos cossos estaven fent un simulacre de com rescatar pas a pas un cavall accidentat. Al llarg d’aquest mes han fet pràctiques de rescat i manipulació de grans animals i tècniques de reducció d’animals perillosos.

Pràctiques del GRAE i el GROS de rescat d’un animal ferit | Bombers

Rescats d’animals, habituals

El Grup Actuacions Especials és un grup del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en salvaments i rescats en el medi natural i en llocs de difícil accés. A Terrassa, els hem pogut veure en directe amb múltiples ocasions, tant per rescatar persones -especialment excursionistes que es desorienten o que han patit una caiguda quan es trobaven al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac- com animals -siguin cavalls, o animals domèstics que s’han ficat en llocs inversemblants i no en poden sortir-.

A més, recordem que el Grup d’Emergències Veterinàries, un cos format per veterinaris i auxiliars creat al 2015 pels Bombers de la Generalitat, té la seva seu a Matadepera i s’ha especialitzat en aquest tipus de tasques, en les que sempre té la col·laboració dels altres serveis.

Tampoc és estrany veure’ls en aquests terrenys de Les Pedritxes, ja que justament és el lloc habitual on es fan les transferències de ferits des dels helicòpters de rescat a les ambulàncies del SEM. Per això, tot i que es manté l’espectacularitat de veure’ls en directe, no resulta estrany que els testimonis es pensessin que era un rescat real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa