Una dotació del parc de Bombers de Matadepera i el Grup d’Emergències Veterinàries (GEV) col·laboren per salvar un gran cavall blanc L’animal va caure dins un torrent de difícil accés al municipi de Sant Llorenç d’Hortons (16.53) El cavall estava bé i es va intentar fer un rescat en helicòpter, però la maniobra no va tenir èxit. L’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i el Grup de Suport Operatiu treballaven per millorar l’accés a l’indret i provar altres maniobres. En total, els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar nou dotacions.

L’Equip de Prevenció Activa Forestal va desbrossar i obrir un rasa per on el cavall va poder avançar un tros, però va caure i no es podia moure. Esgotat, va passarla nit tapat i amb menjar i aigua. I avui es es mantenia un dispositiu de 7 dotacions amb GRAE; GROS; EPAF, i veterinari dels Bombers de la Generalitat. Avui han continuiat les taques per facilitar l’accés i l’extracció del cavall, amb gruatge, des de l’helicòpter. Un helicòpter bombarder amb eslinga a la zona ventral de l’aparell per fer més segura la maniobra.

El Grup d’Emergències Veterinàries, format per veterinaris i auxiliars que coneixen perfectament els animals i saben com tractar-los en cas d’accident o emergència. Tant li fa si és un cavall, un gos o un rèptil, i té la seva seu a Matadepera. És una unitat nolt petita però molt especial que va néixer el 2014 i que actua quan se la requeix, com és ara el cas de l’animal de Sant Llorenç d’Hortons. El respecte pels animals és una de les sevs màximes. Saben perfectament com actuar, com calmar el cavall que ha caigut al torrent, i col·laboren amb la resta d’equips.

Nou comentari