MónTerrassa
Vergés aposta per mantenir restriccions fins que la Covid-19 surti de la zona de “risc”

La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha mostrat aquest dilluns partidària de mantenir les mesures restrictives a Catalunya fins que la Covid-19 remeti i surti de la zona de “risc”, tenint ten compte que una tercera onada no es descarta i que l’hivern “serà complicat”. Vergés ha admès que s’ha produït una “desacceleració” en indicadors com els contagis, però ha advertit que ara “ve el més difícil, que és baixar i estabilitzar” els indicadors. “No hem de córrer, necessitem que les actuals mesures continuïn fent efecte”, ha remarcat.

Tot i el descens de les dades, la consellera ha volgut advertir que “encara estem en un nombre de casos elevadíssims” i ha fet referència a la pressió hospitalària que està patint el sistema sanitari català. L’objectiu per començar a pensar en afluixar mesures passaria per mantenir la taxa de reproducció (Rt) per sota de o més i de forma sostinguda, mil contagis com a màxim al dia i 300 llits d’UCIs ocupats.

El director de la unitat de vigilància de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha recordat que ja s’ha superat el pic de l’epidèmia pel que fa a contagis, i ha pronosticat que aquesta setmana “veurem a quina velocitat estem baixant”. Mendioroz ha manifestat que les mesures són importants perquè si no se n’hagués pres cap en aquests moments a dia d’avui n’hi hauria 14.000 al dia quan en realitat s’ha baixat a 4.000.

Que la situació continua sent delicada, ho mostra el fet que en l’àmbit de les residències s’està produint, malgrat les mesures que s’hi han aplicat, una situació crítica. No obstant això, la situació és millor que la del març, ha dit Alba Vergés, però 2,1% de persones residents són positius, el 7% de la plantilla també i s’han intervingut set residències per manca de professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa