MónTerrassa
La velocitat de transmissió de la Covid torna a baixar d’1 a Terrassa
  • CA

La velocitat de transmissió de la Covid-19 (Rt) ha tornat a baixar d’1 després d’un més amb les xifres en augment. Aquesta disminució és una bona notícia pel que fa l’evolució de la pandèmia, ja que aquest indicador mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps. Per tant, amb les xifres per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

La velocitat de transmissió es troba actualment a 0’93, mentre que la setmana passada es trobava a 1,37. Això es tradueix en que una persona amb el virus contagia a 0,93 persones (és a dir, menys d’una persona) de mitjana.

L’última vegada que la Rt se situava per sota d’1 va ser just fa un mes, la setmana del 13 al 19 d’abril, durant les vacances de Setmana Santa. Des de llavors va anar pujant fins arribar a 1’42, fins que actualment tornen a haver-hi menys contagis respecte al nombre de persones infectades.

Disminució dels contagis

Pel que fa els nous contagis, aquesta darrera setmana -del 10 al 16 de maig- s’han detectat 524 nous casos positius, 45 casos menys que la setmana anterior. Del total de casos positius, un 62,79% son dones i un 37,21% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis continua apropant-se als 55 anys, situant-se actualment als 54,92.

En total, s’han realitzat 3.099 proves diagnòstiques per detectar el virus, de les quals 1.696 han estat PCRs i 1.403 han estat tests d’antígens. Tenint en compte que 524 proves han tingut un resultat positiu, la taxa de positivitat se situa a un 16,9%. 

A més a més, el risc de rebrot també disminueix. Feia unes setmana, l’indicador s’havia disparat fins a superar els 500 punts, però ara torna a situar-se per sota. Actualment es troba a 468 punts, 120 punts menys que la setmana passada. 

17 ingressos més en una setmana

Tot i que la majoria d’indicadors baixen, el nombre de pacients ingressats pel virus als centres hospitalaris continua en augment. Aquesta darrera setmana s’han registrat 17 contagis més que la setmana passada. En total, actualment hi ha 28 pacients ingressats, mentre que la setmana anterior n’hi havia 12. 

El nombre d’ingressos fa setmanes que se situa al voltant de la trentena, i per tant, aquest augment suposa tornar a la situació habitual dels centres hospitalaris després d’una setmana amb una baixada sorprenent. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa