MónTerrassa
La velocitat de reproducció se situa per sota d’1 després de tres mesos
  • CA

La corba de la sisena onada comença a baixar a Terrassa després de dos mesos amb els indicadors apuntant a l’alça. Per primera vegada després de tres mesos, la velocitat de reproducció ja es troba per sota d’1, exactament a 0’75, segons dades del Departament de Salut actualitzades a data 28 de gener de 2022. Quan la velocitat de reproducció es troba per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix, motiu pel qual aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint progressivament malgrat que encara siguin números elevats.

L’última vegada que la velocitat de reproducció es trobava per sota d’1 va ser la primera setmana de novembre, amb 0’94 punts. A partir del dia 5 de novembre va augmentar fins a 1’25, i a partir de llavors s’ha mantingut en aquestes xifres fins ara. Tres mesos més tard i després del gran impacte de la variant òmicron, torna a estar per sota.

Així com la velocitat de reproducció, la resta d’indicadors també han notat un descens. Aquest 28 de gener s’han detectat un total de 597 nous contagis, la xifra més baixa des de la nit de Nadal. Cal recordar que les últimes setmanes s’han detectat més de 1.000 contagis diaris de mitjana, amb un rècord de 1.725 nous positius el dia 17 de gener. 

La xifra més elevada d’ingressats des del 2020

Però no tot son bones notícies. Els centres hospitalaris continuen en una situació crítica, i els terrassencs ingressats per Covid-19 es resisteixen a baixar del centenar. De fet, actualment hi ha un total de 120 ingressats, una xifra molt elevada que no es veia des de final de l’any 2020 (el 8 de novembre de 2020 hi havia 127 ingressats). A més a més, aquesta setmana -del 22 al 28 de gener- s’han sumat 4 morts noves pel virus, el que augmenta la xifra fins a un total de 620 defuncions des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa