MónTerrassa
La vaga dels lletrats suspèn més d’un centenar de judicis a Terrassa
  • CA

La vaga indefinida dels Lletrats de l’Administració de Justícia ha obligat a suspendre més d’un centenar de judicis només a Terrassa. L’aturada es va iniciar el passat dimarts, dia 24 de gener, i amb només quatre dies el funcionament habitual de l’organisme s’ha vist plenament afectat.

La vaga compta amb el suport de les tres associacions majoritàries del Cos Superior Jurídic de Lletrats de l’Administració de Justícia, el Col·legi Nacional de Lletrats de l’Administració de Justícia (CNLAJ), la Unió Progressista de Lletrats (UPSJ) i l’Associació Independent de Lletrats (AINLAJ). Això fa que s’hagi pràcticament paralitzat l’activitat en la presa de declaracions, compareixences, judicis, etcètera.

Segons informen en un comunicat els promulgadors de la vaga, en aquests quatre dies s’han suspès fins a 111 judicis a Terrassa. També han quedat aturades 26 actuacions pròpies dels jutjats de família i un total de 36 desnonaments. La vaga també ha tingut afectacions en les declaracions penals, on 30 cites han quedat ajornades sine die.

Tot allò que es deixa de fer en la vaga dels lletrats

I és que la vaga continuarà la setmana vinent. Ja ho han avançat els sindicats de lletrats que, per ara, no pensen deixar de reclamar les millores en les condicions laborals i d’organització de l’administració judicial. “Lamentem els perjudicis que provocarem a molts ciutadans, però estem exercint el nostre legítim dret de vaga”, exclamen, i alerten que “s’aturaran milers de procediments, els quals poden patir un retard d’uns 3 mesos aproximadament”, tot depenent de quan el MJU s’avingui a resoldre el conflicte.

Mentre duri la vaga, els LAJS ja han subratllat que “no farem tot allò que de normal fem, com donar fe, i signar les gravacions dels judicis, de les declaracions penals, de les compareixences, de les actes, etc; Apoderaments o poders a favors de procuradors i advocats; Pagaments de pensions d’aliments, pagaments en concepte d’indemnitzacions, per deutes, per acomiadaments, etc; Tramitar escrits i impulsar la resolució dels expedients; Ratificacions de convenis reguladors en cas de separacions, divorcis, guardes i custodies de mutu acord; Lliurar certificacions de naixement, matrimoni i defuncions, tampoc fes de vida; o Subhastar immobles.

Els lletrats manifesten que la vaga és conseqüència del “trencament reiterat per part del Ministeri de Justícia dels acords compromesos des de l’abril de 2022”. Recorden que sempre han dit que “la vaga era evitable” però que l’administració s’ha “negat” a posar solucions a la “dilació injustificada en la tramitació de la reforma dels Drets de retribució dels Lletrats; la presentació i aprovació de l’Estatut Orgànic dels Lletrats Judicials; l’aprovació de la normativa reguladora de les substitucions que permetria estalviar 14 milions de les arques públiques, etc”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa