MónTerrassa
Terrassa se suma a la vaga indefinida dels Lletrats de Justícia
  • CA

Terrassa se suma a la vaga indefinida dels Lletrats de l’Administració de Justícia. Això tindrà repercussió directe en tots els judicis que s’estiguin duent a la seu judicial de Terrassa, així com en la presa de declaracions, compareixences, etcètera. La vaga està previst que s’inicïi el pròxim dimarts dia 24 de gener. Aquest dilluns dia 9 de gener, les entitats convocants ja van remetre el preavís de convocatòria.

El passat mes de novembre i desembre, durant dos dies cada mes, els lletrats ja van dur a terme una vaga que va ser secundada per més del 75% dels treballadors.

La vaga indefinida ha estat organitzada per les tres associacions majoritàries del Cos Superior Jurídic de Lletrats de l’Administració de Justícia, el Col·legi Nacional de Lletrats de l’Administració de Justícia (CNLAJ), la Unió Progressista de Lletrats (UPSJ) i l’Associació Independent de Lletrats (AINLAJ).

Una vaga “evitable” per Justícia

Aquesta vaga indefinida també va lligada a l’anunci de la retirada de les candidatures a les eleccions per al Consell del Secretariat. Consideren que els comicis, que han estat convocats per al mateix dia 24, “no se celebraran dins de la normalitat requerida i desitjable”. Per això, i davant que el Ministeri de Justícia afirmen que està fent “cas omís a les propostes i sol·licituds formulades per als nostres representants en aquest òrgan, no participarem en la procés de renovació, fins que se sumin les reformes pactades en el Reglament Orgànic”, subratllen en un comunicat.

Els lletrats manifesten que la vaga és conseqüència del “trencament reiterat per part del Ministeri de Justícia dels acords compromesos des de l’abril de 2022”. Recorden que sempre han dit que “la vaga era evitable” però que l’administració s’ha “negat” a posar solucions a la “dilació injustificada en la tramitació de la reforma dels Drets de retribució dels Lletrats; la presentació i aprovació de l’Estatut Orgànic dels Lletrats Judicials; l’aprovació de la normativa reguladora de les substitucions que permetria estalviar 14 milions de les arques públiques, etc”.

A tots els motius ja exposats i reiterats en totes les convocatòries de protesta, ara s’hi afegeix la “ineptitud” del Ministeri en no abonar les substitucions realitzades en els darrers mesos de l’any 2022 i el “mensypreu” cap als aspirants a format part del cos superior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa