MónTerrassa
Unió de Pagesos organitza a Terrassa una jornada sobre canvi climàtic
  • CA

Unió de Pagesos organitza, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, demà a Terrassa (Vallès Occidental), la jornada Gestió forestal i canvi climàtic: resiliència, biomassa i prevenció d’incendis. La jornada té lloc en el marc del projecte Life Clinomics, que analitza els impactes del canvi climàtic i les possibles mesures d’adaptació en l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura, entre altres àmbits.

Life Clinomics està subvencionat per la Unió Europea i coordinat per la Diputació de Barcelona. Els socis que en formen part són Unió de Pagesos, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), UGT, CCOO i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Programa:

9.30 h Presentació, a càrrec del coordinador de la gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Carrés, i del membre de l’executiva forestal d’Unió de Pagesos Josep Rius.

9.45 h El projecte Life Clinomics. Oportunitats i reptes per adaptar-se al canvi climàtic (David Vivet. Equip tècnic sindical d’Unió de Pagesos)

10.15 h Energia, bosc i canvi climàtic. Avenços en l’ús de biomassa en l’estalvi i eficiència energètica dins de l’economia local (Resultats del projecte Associació LEADER Ripollès, Ges i Bisaura)

11 h Pausa

11.30 h Canvi climàtic i prevenció d’incendis (Marc Castellnou, cap del Grup de Suport d’Actuacions Forestals i president de la Fundació Pau Costa)

12.30 h Instruments d’ordenació forestal. Segells de certificació forestal: PEFC i CAT Forest (Ricard Farriol, cap d’Àrea de Planificació del Centre de la Propietat Forestal)

13 h Projecte Boscos del Vallès i Servei Comarcal de Biomassa Forestal (SCBF). Línies de treball i funcionament (Olga Rodríguez i Relats, cap de Cooperació local i Territori del Consell Comarcal del Vallès Occidental i directora del Projecte Boscos del Vallès)

13.30 h Torn obert de paraula i cloenda

16 h – 18 h Visita a les instal·lacions del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. Centre Logístic de Biomassa i instal·lacions tèrmiques de l’Hospital de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa