MónTerrassa
Una egarenca inicia una campanya per millorar el protocol contra l’assetjament escolar
  • CA

Mònica Llamas, professora de l’ecola Pau Casals de Vacarisses, és l’autora del “El món de la Bruna”, un conte infantil en què tracta una de les problemàtiques creixents en la nostra societat: l’assetjament escolar. Aquesta egarenca, actualment resident a Viladecavalls, no ha volgut però quedar-se només amb el llibre sinó que vol anar més enllà per aconseguir que els polítics es posin les piles per actuar contra aquesta xacra.

Per això, ha iniciat una campanya de recollida de signatures a la plataforma Osoigo, en la qual es dirigeix als membres del Parlament de Catalunya per tal que “el protocol de prevenció, detecció i intervenció d’assetjament escolar s’apliqui de forma efectiva a tots els centres escolars, especialment en l’educació infantil”.

Llamas econsidera que cal “conscienciar i formar el professorat de manera àmplia i adequada sobre el tema, fent-ho present en els plans d’estudis de Magisteri, Pedagogia i Psicologia, així com en la formació permanent”. La terrasenca afirma que la majoria de casos de bullying que veiem en l’adolescència segurament van començar molt abans, “però no es va abordar en el seu moment i amb els anys la bola s’ha anat fent més gran”, per això considera que és “clau abordar-ho des de la infància, detectar aquestes situacions al més aviat possible i així evitar conseqüències més greus en el futur”.

La professora i escriptora porta per ara recollides una mica més d’un centenar de signatures i espera arribar al mig miler. Es pot participar en la campanya clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa