MónTerrassa
Una delegació basca visita Terrassa per conèixer projectes de salut
  • CA
L’alcalde d’Ermua amb el tinent d’alcalde Amadeu Aguado | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Una delegació de l’Ajuntament d’Ermua (País Basc) encapçalada pel seu alcalde, Carlos Totorika, i el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Abascal, ha visitat Terrassa aquest dijous. La delegació ha estat rebuda pel tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, Amadeu Aguado. Ermua, al igual que Terrassa, forma part de la Red INNPULSO de Ciudades de la Ciencia y la Innovación i del Consell Rector d’aquest organisme.

Ambdós municipis també han desenvolupat un Pla d’Especialització Competitiva Territorial basat en la innovació relacionada amb l’àmbit de la salut i Terrassa lidera un dels grups de treball de la Red INNPULSO, de modelització de ciutats innovadores, amb l’estreta col·laboració d’Ermua. Durant la seva visita a la ciutat, els representants del govern municipal d’Ermua han volgut conèixer de primera mà l’experiència de Terrassa com a ciutat promotora d’un ecosistema d’innovació basat en un Pla d’Especialització Competitiva Territorial (PECT) relacionat amb l’àmbit de la salut amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives pioneres per incentivar solucions tecnològiques, incorporant el teixit empresarial, i generant un ecosistema innovador referent a Catalunya i al sud d’Europa especialitzat en salut, que generi riquesa, talent i ocupació al territori.

La delegació d’Ermua ha celebrat una sessió de treball a Terrassa amb la intenció d’intercanviar experiències i conèixer la feina realitzada per l’Ajuntament en l’elaboració del seu Pla d’Especialització Competitiva Territorial. Una trobada que també ha servit per presentar els sis vídeos elaborats per les ciutats membres de la Red INNPULSO per difondre la seva Estratègia d’Especialització Competitiva Territorial basada en salut: Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Ermua, Alfàs del Pi, Vila-real i Terrassa. Aquests vídeos mostren sis experiències de ciutats de la ciència i la innovació que han apostat per la salut com a element estratègic de les seves polítiques d’innovació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa