MónTerrassa
Un hotel d’insectes a l’Escola Pia de Terrassa
  • CA

Des de fa uns dies l’Escola Pia de Terrassa compta amb un hotel d’insectes. Es tracta d’un projecte realitzat per alumnes de l’assignatura optativa de ciències de 1r d’ESO. Aquesta estructura, feta a base de restes orgàniques com fulles seques, branques primes i gruixudes, pinyes, canyes, etcètera, i acabava amb diferents materials de construcció (inerts i/o orgànics), serveix com a refugi a diverses espècies beneficioses pel medi ambient, com les marietes, abelles o d’altres insectes. Tot organitzat en un conjunt d’habitacles, fets amb fusta senzilla, que atreuen l’atenció dels animals, ja que reprodueixen els espais que hi ha de forma natural a la natura. La tardor és l’estació idònia per recollir el material i construir l’hotel per als insectes.

Alumnes d’ESO de l’Escola Pia de Terrassa amb l’Hotel d’Insectes | Cedida

Els hotels d’insectes serveixen de refugi a diverses espècies, com abelles solitàries i altres insectes, que cada vegada tenen menys espais per reproduir-se a les ciutats. Segons Anna Prats, professora de ciències de l’Escola Pia de Terrassa i responsable del projecte de l’Hotel d’Insectes, “així potenciem la pol·linització i la proliferació d’alguns insectes i d’ocells, potenciant la biodiversitat i ajudant a una ciutat més sostenible”. Uns valors i uns coneixements que els alumnes de Secundària de l’Escola Pia tenen molt clars “hem d’aportar el nostre granet de sorra per fer una ciutat més sostenible” assenyala l’Arnau, un dels creadors de l’Hotel.

“He après que a la ciutat tenim molts tipus d’insectes que són molt importants per a preservar el medi ambient”, apunta l’Irene, una altra alumna de primer d’ESO. A més dels coneixements, tots els i les alumnes assenyalen que el projecte els ha agradat perquè “hem vist que el nostre esforç i dedicació ha valgut la pena. Han ocupat els hotels d’insectes espècies que sense la nostra iniciativa haurien mort. Ens en sentim orgullosos!”, diu l’Ona.

A Terrassa, actualment tenim una desena d’hotels d’insectes repartits per places i parcs de la ciutat. L’aposta des de l’Ajuntament per a la creació d’aquests receptacles és forta, i hi ha el compromís que fins a finals d’any ja n’hi haurà una vintena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa