MónTerrassa
La UAB premia l’Ajuntament per la qualitat i la transparència en comunicació
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha estat distingit amb el segell InfoParticipa 2018 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat pel Consell Certificador del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Consell Certificador del Segell Infoparticipa atorga aquesta certificació als webs municipals que obtenen la millor puntuació en un rànquing que mesura diferents indicadors relacionats amb la transparència i informació pública. L’Ajuntament ha obtingut la certificació a totes les edicions anteriors i en aquesta ocasió, el consistori ha estat valorat amb la puntuació màxima de 100 sobre 100, en una avaluació de 52 indicadors que abasten les àrees més rellevants de la informació que els ens locals han d’oferir a la ciutadania, segons la Llei de transparència.

En aquesta 6a edició del Segell Infoparticipa s’han mantingut els mateixos indicadors que l’any anterior excepte el que fa referència al Pla de Govern, que s’ha substituït pel retiment de comptes. L’acte de lliurament dels segells InfoParticipa 2018 tindrà lloc el 13 de març al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i comptarà amb l’assistència del regidor de Transparència, Javier García.

Capdavanters en transformació digital

Aquest no és l’únic reconeixement que el Consistori rep en aquests dies. El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, en el marc de la IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta, ha situat l’Ajuntament de Terrassa entre els ens capdavanters en transformació digital. Enguany, l’Ajuntament de Terrassa ha obtingut la segona posició en la seva categoria (ajuntaments amb més de 50.000 habitants), juntament amb l’Ajuntament de Lleida.

La primera posició de la categoria ha estat per a l’Ajuntament de Girona i la tercera posició per a l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen segons uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC.

L’anàlisi de la informació dels webs municipals s’ha dut a terme entre el desembre de 2018 i el gener de 2019. Recull les dades dels 947 ajuntaments catalans i els 42 consells comarcals de Catalunya, i s’han tingut en compte totes les dades d’ús de l’any 2018. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la consegüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Terrassa ja va obtenir reconeixements en les edicions anteriors, (2015, 2017 i 2018).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa