MónTerrassa
El turisme ja supera els nivells prepandèmia de Covid-19
  • CA

El turisme a les comarques de la demarcació Barcelona supera els nivells prepandèmia. Creix el nombre d’arribades de viatgers a l’Entorn de Barcelona (comarques de Barcelona excepte el Barcelonès) els mesos de juliol i agost d’aquest any enfront l’estiu del 2021 (+ 27 %) però també el d’abans de la pandèmia, el 2019 (+ 15,2 %). Segons els Indicadors Turístics a l’Entorn de Barcelona, elaborats pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona a partir de l’Enquesta d’Ocupació Tourism Data System, creix especialment el nombre de pernoctacions aquest estiu respecte el de l’any passat (+ 36,6 %) i del 2019 (+ 4,6 %). Els viatgers arribats a l’Entorn de Barcelona aquest estiu s’han allotjat principalment en hotels i càmpings (57,7% i 39% respectivament, sobre el total de pernoctacions).

Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona a partir de l’Enquesta d’Ocupació Tourism Data System

Durant els mesos de juliol i agost d’aquest any, un total d’1,6 milions de viatgers han arribat a l’Entorn de Barcelona, el que suposa un 27 % més respecte l’estiu de l’any passat i un 15,2 % més que el 2019 (abans de la pandèmia). Els Indicadors Turístics a l’Entorn de Barcelona, elaborats pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona a partir de l’Enquesta d’Ocupació Tourism Data System, apunten que les pernoctacions també superen la xifra del 2021 i la del 2019 (+ 36,6 % i + 4,6 % respectivament). Creix també l’estada mitjana en allotjaments de l’Entorn de Barcelona respecte el 2021 (+7,4 %), que ja arriba a les 3,6 nits. Tot i així, encara no s’assoleix la del 2019, que se situava en les 4 nits.

Aquest estiu els viatgers arribats a l’Entorn de Barcelona s’han allotjat principalment en hotels i càmpings (57,7% i 39% respectivament, sobre el total de pernoctacions). Amb una oferta de places que s’ha mantingut estable a l’estiu durant els anys de pandèmia, el grau d’ocupació global dels allotjaments s’ha incrementat respecte l’any passat (+19,7 pp), i s’ha situat en un 78,8%.

El turisme internacional a l’Entorn de Barcelona ha crescut un +114,7 % respecte el 2021

Pel que fa a la procedència dels viatgers, el turisme internacional a l’Entorn de Barcelona ha crescut un +114,7 % respecte el 2021, tot i que encara no ha arribat a nivells del 2019. El principal país de procedència d’aquests viatgers ha estat França, seguit per Alemanya i Regne Unit. Per la seva banda, el turisme nacional (que suposa el 56 % del total de visitants a l’Entorn), ha disminuït lleugerament (-3,7 % respecte el 2021). En aquest turisme nacional, un 75 % són catalans.

Durant els mesos de juliol i agost del 2022, el viatger que s’ha allotjat a l’Entorn de Barcelona ha fet una despesa mitjana total de 893 € (inclou el transport, l’allotjament i l’estada), xifra que suposa un increment d’un +36 % respecte l’estiu de 2021.

Pel que fa a la distribució per comarques, les onze comarques de l’Entorn de Barcelona han incrementat el nombre d’arribades, sent el Maresme la comarca amb major nombre d’arribades i pernoctacions (43 % i 51 % sobre el total de l’Entorn de Barcelona). Destaquen especialment els increments de l’activitat turística als Vallès Oriental i Occidental (més d’un 60 % cada comarca).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa