MónTerrassa
Trilla: “Podríem tornar a situacions complexes, fatals per a la nostra estabilitat mental”
  • CA

L’epidemiòleg Antoni Trilla ha advertit aquest dissabte en declaracions a RAC 1 que si la situació de contagis no es redreça a Catalunya es podria tornar a “situacions complexes amb mesures dràstiques, que serien fatals per la nostra estabilitat mental i l’economia del país, i ara a més en el reinici del curs escolar”.

El metge ha advertit de “l’extensió cada cop més preocupant” de la Covid-19 i ho ha vinculat a “una sortida ràpida de la fase més dura”, també per les trobades familiars on es té la sensació de seguretat sense tenir en compte que el virus és “molt fàcil de contagiar”. Trilla ha insistit en què “es va sortir de la fase de pandèmia més forta i la fase de transició va ser relativament ràpida en alguns indrets, vam tornar a fer una vida normal massa ràpid i això va fer que el virus no acabés de deixar de circular de forma taxativa com per pensar que si les coses no es feien molt bé hi podrien haver més contagis”. L’expert ha considerat també que un factor que explica els rebrots és que hi ha persones que no poden fer l’aïllament o la quarantena ben feta.

“No poden perquè tenen una situació social complexa i defugen de fer-ho”, ha indicat Trilla. L’epidemiòleg ha advertit que el confinament de la població ha d’estar sempre sobre la taula, però amb la idea de no haver-hi d’arribar mai. Sobre la reobertura de les escoles, Trilla ha dit que s’han d’assumir riscos perquè obrir amb “risc 0” no és possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa