MónTerrassa
La tria d’escola en temps de canvis educatius
  • CA

Sobre la tria d’escola, parlem­-ne… Triar escola és un procés que requereix temps i reflexió. Perquè la decisió ha de ser sòlida. La presa de decisió demana respondre’ns una serie de preguntes sobre les expectatives educatives i el valor de l’educació, a la vegada que ens en formulem d’altres més de tipus logístic i racional.

Quan fem la tria d’escola en què pensem?

Sempre retrocedim a la que va ser la nostra escola. I, explicat de manera simplificada, l’escola que recordem es fonamentava en uns pilars que volien assegurar l’alfabetització universal i una manera d’entendre el coneixement molt enciclopèdic. L’escola d’avui ha evolucionat a la vegada que ho ha fet la societat i és una escola molt diferent, amb docents formats i conscients que l’exigència educativa en el nostre entorn és molt alta.

El procés de tria d’escola ens exigeix formular preguntes i una de les més habituals sol ser sobre el projecte educatiu i sobretot si l’escola està innovant.

Però… què vol dir innovar en l’Educació?

Volem decidir­-nos per una escola que vetlli per la innovació i la qualitat educativa. Perquè sabem que el canvi és necessari però requereix rigor. Innovar és també un procés i va més enllà d’un canvi, més enllà d’incorporar una metodologia diferent, va mes enllà de modificar el mobiliari de l’aula i mes enllà d’incorporar paraules noves, va mes enllà de la tecnologia i va mes enllà de canviar el què fem i com ho fem.

Així doncs… quina és l’escola que hem de cercar?

Hauríem de trobar una escola que treballi amb garantia i una visió oberta i flexible de l’Educació. Que promogui l’aprenentatge significatiu i tingui en compte els avenços que la neurociència ens aporta. És a dir, que incorpori el treball interdisciplinari a l’aula, l’educació emocional i les activitats col·laboratives combinant­les amb el treball individual. Una escola disposada a fer un canvi real a les aules per promoure el què s’entén com a “Educació al llarg de la vida”. Perquè els nostres fills i filles estan immersos en un món complex i ràpidament canviant que els exigeix aprendre de manera continuada i que fa imprescindible que totes les persones descobreixin el seu potencial per viure un futur sostenible i una vida amb dignitat.

Del canvi educatiu tothom en parla… Nosaltres te l’expliquem! Vine el proper dijous 9 de novembre a les 20h a l’Escola Pia. Parlarem de Treball Cooperatiu i del concepte de Lideratge, amdós conceptes claus per la nova època que viuran els nostres fills i filles. Pots inscriure’t aquí!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa