MónTerrassa
Tres mesos per saber si la residència de Sant Pere Nord es farà
  • CA

Tres mesos per saber si la residència de Sant Pere Nord es farà o no. Aquest és el termini que ha donat la Generalitat al govern de Terrassa en una reunió celebrada aquest dijous, 20 de gener, amb la presència també de representants del moviment veïnal de la FAVT. La ciutat ha tornat a unir forces per tal de reclamar, un cop més, la residència pública al barri, així com també l’ampliació de Mossèn Homs. No es tracta pas d’una minúcia, ja que es calcula que amb la creació del nou equipament i la rehabilitació del centre ubicat a la carretera de Castellar s’aconseguiria guanyar 150 noves places. D’aquesta manera, segona ha subratllat el tinent d’alcalde Noel Duque, “disminuiríem la llista d’espera de més de 500 places que actualment tenim”.

La pilota és a la teulada de la Generalitat, que compta amb pressupost aprovat d’aquest mateix 2022 i que només cal voluntat política per tirar-ho endavant. Noel Duque ha manifestat a Món Terrassa que durant la reunió “hi va haver sintonia, però veurem què passa en tres mesos”, que és el termini que els han demanat per revisar de nou el projecte que es va aprovar el 2009. Un projecte que segurament caldrà adequar a la nova realitat però que esperen que pugui veure finalment la llum. “El Govern català ha de decidir si compleix amb Terrassa, i amb les necessitats que portem arrossegant des de fa molts anys”, ha subratllat el regidor de Drets Socials que ha afegit que “si d’aquí tres mesos la resposta és positiva, ho celebrarem i ho agrairem. I si és negativa, continuarem reivindicant-la, perquè és una qüestió de justícia social”.

Justament des de l’AV Sant Pere Nord, amb motiu de les festes nadalenques van aprofitar per fer una “carta als Reis d’Orient” en què demanaven explícitament la construcció per fi de la residència i centre de dia, tot recordant que és una reivindicació història. Des del Govern la darrera menció a la possible creació de la residència va tenir lloc el passat mes de novembre, quan la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va aprofitar una visita a diferents entitats i equipaments de la ciutat, per manifestar que la residència per a gent gran és “una prioritat del Govern, i des del Departament volem complir amb aquesta reivindicació històrica de les veïnes i els veïns de Terrassa”. Va ser així com des de l’Ajuntament van decidir demanar la reunió que ha tingut lloc aquesta setmana, per saber com es pensava concretar aquesta prioritat. Per ara, tocarà esperar al termini fixat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa