MónTerrassa
La carta als Reis de Sant Pere Nord: un CAP sense cues i un Centre de Dia
  • CA

L’associació de Veïns del barri de Sant Pere Nord ha aprofitat la visita del patge Xiu-xiu al barri per lliurar-li la seva pròpia carta als Reis. Tot i que les seves peticions més que dirigides als Reis d’Orient van dirigides a les administracions. I és que la llista no és pas curta, però sí ben diversa. Afirmen que aquest 2021, els veïns i veïnes del barri s’han portat “força bé, dins del que el maleït virus ens ha deixat”, i per aquest motiu esperen que alguna o totes les peticions incloses siguin, no només escoltades, sinó fetes realitat.

Una de les més prioritàries i que és històrica ja a Sant Pere Nord és la demanda de tenir un Centre d’Atenció Primària “sense llistes d’espera”. L’AV ha estat repetint un cop i un altre que la situació al CAP Terrassa Nord (el centre de referència pel barri) està al límit, tant de personal com de recursos materials. El nombre de població a la qual ha d’atendre s’ha doblat en deu anys, mentre que la plantilla continua sent la mateixa. A més, subratllen, que per la situació on es troba ubicat la seva ampliació es fa impossible, i s’han de buscar alternatives si es vol continuar oferint tots els serveis bàsics. La sobresaturació ha comportat una llarga llista d’espera, no només per especialistes sinó també pel metge de capçalera (al passat mes d’estiu exposaven que l’espera arribava als 2 mesos). Una precarietat que la crisi sanitària de la Covid, ha fet incrementar.

També en l’àmbit sanitari, des de l’AV demanen que es construeixi per fi la residència d’avis i el centre de dia, “que des de fa tants anys estem demanant”. En concret des del 2020. Sembla que en els pressupostos del 2021, per fi, la Generalitat ha reservat una partida perquè es comenci a posar fil a l’agulla.

Quant a espai públic, reclamen que arribin les pedres del Parc de la República (“l’any passat només ens van portar papers”), en al·lusió al futur pulmó verd de la ciutat, amb 35 mil metres quadrats que està projectat, i que està previst que estigui enllestit el 2025. I també demanen els arbres i vegetació que falta per fer més amable i saludable el barri. A part d’això, desitjos d’un habitatge digne per tothom, també una pensió digne pels jubilats o feina per tothom. Així com salaris dignes. I, finalment, i no per això menys important, que “el maleït bitxo foti el camp”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa