MónTerrassa
L’AVV de Sant Pere Nord denuncia un deteriorament imparable del CAP Terrassa Nord

Comunicat de l’AVV de Sant Pere Nord sobre la situació al Cap Nord

“El CAP Nord de Terrassa ha estat un CAP de referència a Terrassa i comarca, però en aquests darrers anys ha anat tenint un deteriorament en la seva qualitat i no ha estat pels seus professionals que han fet tot el que han pogut i això ens consta. Primer van ser les retallades en Sanitat i la crisi pandèmica l’està acabant
de rematar.

En aquest moment fa més d’un mes que el centre no té direcció, provocant una situació d’autogestió forçada en context assistencial advers, no es precisament la situació ideal per afrontar el repte de la pandèmia actual.

Físicament no s ́hi cap, hi ha un problema continuat d’espai. Quan és va construir el CAP nord, el seu objectiu era cobrir una població de 28.000 persones i actualment ja atenen a 42.000 persones al seu càrrec. Tenen la mateixa plantilla de fa 10 anys i una part de la mateixa s’està envellint amb el que això comporta, jubilacions properes i dificultat alhora de renovar amb nous metges.

Tal com esta construït és un CAP que no es pot ampliar. Va ser modèlic en el seu moment per les seves instal·lacions, arribant a guanyar premis d’arquitectura, però ja fa temps que s’ha quedat petit i això repercuteix en l’organització i en el servei que pot donar als ciutadans/es.

A nivell de personal, sobretot per la part d’infermeria i de metges, hi ha manca per cobrir les necessitats reals de la població. Per donar servei a les necessitats més urgents els metges i infermeres es veuen obligats a fer hores extres de manera estructural, això comporta molt desgast i estrès per part de la plantilla. Per tot això, no poden fer com ells voldrien, el seguiment dels seus pacients. Hi ha una dada demolidora, demanar hora per al teu metge de capçalera significa una espera de 2 mesos.

Un tema afegit a la seva situació són els problemes de seguretat, enfrontaments amb pacients amb una certa agressivitat. Tota aquesta situació pandèmica està creant nerviosisme a la població, però no ho podem pagar precisament amb els metges i infermeres. El personal sanitari porta temps demanant als responsables del Consorci sanitari de Terrassa, personal de seguretat per a fer front a aquest augment de la conflictivitat, sempre amb negatives.

Les solucions vindrien per posar més personal, més seguretat i sobretot l’ampliació d’espais, i de construcció de més CAPS. Amb el de CAP Roca, prevista la seva apertura al gener, solament esta previst que absorbeixi 6.000 pacients de la zona del Cap nord. Però, també hem de pensar que està prevista la construcció de pisos a l’AEG, que significarien un augment de 2.600 persones que haurien d’anar al CAP Nord.

Per tot això, demanem al Consorci Sanitari de Terrassa que prengui mesures urgents per resoldre tota aquesta problemàtica del CAP Nord.

Terrassa, 26 de juliol de 2021
AVV de Sant Pere Nord

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa