MónTerrassa
Trenta rastrejadors per encerclar els brots de Covid-19 a Terrassa
  • CA

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa, el socialista Alfredo Vega, ha reclamat a través de les xarxes socials quants rastrejadors de Covid-19 hi ha actualment a Terrassa. Aquesta demanda a l’equip de govern ha estat reiterada en els darrers dies per part del PSC, que ha recordat que en el Pla de Xoc aprovat recentment al ple municipal s’acordava que, d’acord amb Salut, hi hauria 20 rastrejadors (10 per cada 100.000 habitants).

La petició ha estat contestada pel mateix alcalde Jordi Ballart que ha informat que a Terrassa “tenim 30 rastrejadors, més dels que vau proposar”. D’aquests, 26 són aportats pel Departament de Salut mentre que 4 és personal de l’Ajuntament. Ballart va explicar a la roda de premsa de presentació de les noves mesures de prevenció del coronavirus que amb Salut s’ha acordat que per ara es destinaran quatre tècnics municipals a tasques de rastreig. Es tracta de quatre persones que tenen un perfil “social”, ja que provenen de l’àrea de Serveis Socials, a petició de la conselleria. “Estem oberts a aportar-ne més, els que ens demanin”, va subratllar.

Els rastrejadors s’ocupen de rastrejar els casos de covid-19 per fer-ne seguiment i ajudar a controlar la propagació del virus. La seva tasca és un cop detectada una persona positiva, fer una llista dels contactes amb qui ha estat els darrers dies, fer seguiment del seu cas i alertar i informar de les mesures a prendre per tal d’evitar que el virus s’estengui.

La resposat no ha acabat d’agradar al partit socialista que li ha contestat:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa