MónTerrassa
Trànsit estudia reduir la velocitat màxima de l’AP-7 a 100km/h al Vallès
  • CA

La velocitat màxima a l’AP-7 podria baixar fins als 100km/h en el tram de les comarques del Vallès Oriental i Occidental. El servei Català de Trànsit i la Direcció General de Trànsit (DGT) estudien aquesta proposta amb l’objectiu de reduir accidents de trànsit i retencions. Òscar Llatge, coordinador de mobilitat i seguretat viària de Trànsit, ha explicat que “estan alineats” amb el Ministeri de Foment per tirar la mesura endavant.

“L’objectiu seria aplicar una regulació fixa en uns trams determinats, centrant-nos en el tram de l’AP-7 dels Vallesos”, ha explicat Llatge. En un principi havien pensat en reduir-la fins a 110, “però podria ser 100”, ha afirmat. Així doncs, si la mesura tirés endavant, la velocitat màxima a les dues comarques passaria dels 120km/h actuals a 100km/h. A més a més, no descarten que aquesta mesura es pugui aplicar en altres trams de l’autopista.

Més del triple de víctimes per accidents que el 2019

El trànsit ha crescut entre un 40% i un 50% des de l’1 de setembre del 2021, quan es van retirar els peatges i l’AP-7 va deixar de ser de pagament. En paral·lel, l’accidentalitat en aquesta autopista ha augmentat: Entre el 13 de gener i el mes de maig s’han registrat més del triple de morts per accidents en aquesta autopista que en el mateix període del 2019, l’any anterior a l’esclat de la pandèmia. Això són 13 víctimes mortals, una xifra que representa prop d’un 20% de la mortalitat d’enguany.

Matí caòtic a l’AP-7

Avui dijous 9 de juny ha estat un matí caòtic a l’AP-7. L’autopista ha registrat cues de fins a 20 quilòmetres des de la Roca del Vallès en sentit Tarragona per un incendi en un camió cisterna accidentat a l’alçada de Barberà, que ha obligat a tallar la via.

L’avís de l’incident ha arribat a les 6:48h hores, just en plena hora punta en els dos sentits. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han activat sis dotacions, han apagat el foc i el conductor ha sortit il·lès. No ha estat fins a les 10 de matí que s’han reobert dos carrils, mentre altres dos continuaven tallats per dur a terme els treballs per retirar el camió i netejar la via.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa