MónTerrassa
Tota la informació sobre ocupació, horaris i avisos de FGC a l’app Geotren
Aplicació Geotren

!--akiadsense-->

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja compta amb una nova versió del servei Geotren, que permet conèixer en temps real el percentatge d’ocupació de tots els trens de les línies metropolitanes així com tota la informació que es pot veure a les pantalles de les estacions. L’app i el web s’han actualitzat amb noves funcionalitats, com ara la millora del cercador o l’oferta d’informació dels serveis disponibles a cada estació, on el centre sempre són les persones usuàries. I des del setembre, s’ha activat un nou servei d’alertes personalitzades, a través del qual els clients reben al moment les incidències que es puguin produir a les seves línies i estacions.

Aquestes millores són unes eines que FGC posa a disposició de les persones usuàries amb l’objectiu que disposin d’informació fiable i segura per als seus viatges en transport públic. Totes aquestes novetats formen part, a més, del projecte de digitalització de l’empresa, un dels àmbits clau de l’Agenda Estratègica 10/30 d’FGC que estableix el repte d’esdevenir una empresa completament digitalitzada, tant a nivell intern com en les relacions amb les persones que confien en el seu servei.

En aquest sentit, FGC ja va activar una primera versió del servei Goetren el maig de 2019, amb la informació en temps real de l’ocupació de les unitats més noves de la línia Barcelona-Vallès, les 113 i 114, a través d’un codi de colors (verd, taronja i vermell) que permetia identificar si un tren anava buit, mig ple o ple. Ara, Geotren evoluciona i calcula aquesta informació per a tots els tipus d’unitats i ofereix, a més, el percentatge d’ocupació. Així, les unitats de tipus 112 de la línia Barcelona-Vallès i les unitats de tipus 213 de la línia Llobregat-Anoia, també ofereixen aquests valors.

Informació en temps real

D’aquesta manera, Geotren, que es pot consultar tant al web geotren.fgc.cat com a través de l’app d’FGC, informa ara ja de tots els trens que circulen per les línies metropolitanes, oferint, a més altres dades com el punt del recorregut on es troba un tren, les properes parades i l’acompliment horari. La nova versió aporta també dades a nivell d’estació i incorpora la possibilitat d’accedir a la mateixa informació en temps real que s’emet a les pantalles d’informació al client ubicades a les estacions, que serà accessible ara, també, des del propi dispositiu del client. Per optar a aquesta funcionalitat cal clicar al símbol d’informació que apareix en el mapa, al costat de cada estació.

Juntament amb la nova versió del Geotren, FGC ha actualitzat el seu web i app, que compten ara amb noves funcionalitats on el centre sempre són les persones usuàries. Com a punt de partida, s’ha millorat el cercador per optimitzar l’experiència de viatge i aportar més utilitat a l’usuari per mitjà d’elements com ara la integració de la geolocalització real a través de Google Maps, que permet cercar un trajecte d’origen a destí i no d’estació a estació, en temps real; l’oferta d’informació dels serveis disponibles a cada estació, o el càlcul de l’estalvi ambiental de cada trajecte.

Pantalla de l'aplicació Geotren

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa