MónTerrassa
Torna la benedicció de la palma a Terrassa el diumenge de rams
  • CA

Les celebracions de la Setmana Santa constitueixen el centre de la fe dels cristians, ja que es celebra la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist en diversos actes a les parròquies i esglésies.

Diumenge de Rams, 10 d’abril

L’Església commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem segons es relata en els evangelis, essent aclamat pel poble que l’acompanya amb palmes i branques d’olivera. Aquest dia té lloc un acte popular i que congrega molta gent a les places de les ciutats i pobles: la Benedicció de Rams abans de les celebracions de la Missa o bé convocant el poble a una celebració pròpia. El Bisbe, després de dos anys sense realitzar-se, farà la Benedicció a la plaça Vella a les 12 del migdia, i després d’adreçar la seva paraula als participants passarà beneint els rams, i seguidament celebrarà la Missa a la Catedral. La Plaça Vella s’omple habitualment fins a vessar de famílies que especialment porten els fills a beneir el ram. El mateix passa a les altres parròquies de la diòcesi de Terrassa. És una explosió de color.

c
Diumenge de Rams


Missa Crismal, 12 d’abril

Es celebra el Dimarts Sant a la Catedral a les 11h. Està presidida pel Bisbe i són convocats tots els preveres i diaques de la diòcesi. Es commemora la institució del sacerdoci que va tenir lloc a l’Últim Sopar, el dijous sant, però que s’avança uns dies per tal de facilitar l’assistència i participació de
tot el clergat de la dermarcació. En aquest sentit, és una celebració molt concorreguda per part de preveres i diaques, que renoven les seves promeses del dia de la ordenació. El Bisbe beneeix també els sants olis que es faran servir a partir d’ara a totes les parròquies de la diòcesi en els sagraments (baptisme, confirmació, ordenacions, unció dels malalts).

També es felicita especialment els preveres que celebren les seves noces de plata i d’or d’ordenació. Enguany, mossènJosep Baena Iniesta, rector de Sant Francesc de Bellavista i administrador parroquial de Santa Coloma de Marata celebra els 25 anys d’ordenació.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa