MónTerrassa
Una terrassenca s’endú el Premi Gaudí a Millor Vestuari
  • CA
sss

!--akiadsense-->

La terrassenca Mercè Paloma obté un nou premi Gaudí, a millor vestuari a La Vampira de Barcelona. La XIII edició dels Gaudí se celebra aquest diumenge a l’Auditori del Fòrum – CCIB de forma presencial però evidentment marcada pel context de crisi sanitària. En horari de tarda, i seguint totes les mesures de seguretat sanitària recomanades, l’aforament s’ha reduït a 700 persones (un 30% de la capacitat), amb els nominats a platea després d’haver passat un test d’antígens i amb una llista de convidats reservada a acadèmics i autoritats. Amb tot, hi ha hagut catifa vermella però a sigut més de mínims que mai, i tan sols hi ha desfilat una setantena de persones, entre elles diversos nominats, les principals autoritats del país i també alguns dels responsables i participants de la gala d’aquest 2021. En l’apartat d’autoritats, assisteixen a la gala el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres.

Les dues nits d’ahir’, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, ha estat la guanyadora del premi especial del públic de la 13a edició dels Premis Gaudí. És la quarta edició que l’Acadèmia de Cinema Català lliura aquest guardó, decidit en aquesta ocasió per prop de 10.000 espectadors a través de vot telemàtic. ‘Les dues nits d’ahir’, l’òpera prima dels dos directors, és una ‘road movie’ naturalista sobre la pèrdua i el dol, centrada en la peripècia de tres joves que roben les cendres d’un amic mort per espargir-les en el seu darrer viatge junts. Els protagonistes del film són Judit Cortina, Oriol Llobet Avellaneda i Arnau Comas Quirante.

Alberto San Juan ha estat distingit aquest diumenge amb el premi Gaudí al millor actor secundari pel seu paper al film ‘Sentimental’, de Cesc Gay. L’actor madrileny interpreta el relaxat i juganer marit d’una de les dues parelles protagonistes d’aquest film, una adaptació cinematogràfica de l’obra teatral creada i dirigida pel mateix Gay. San Juan s’ha tret d’aquesta manera l’espina del Gaudí no guanyat l’any 2012, quan va ser nominat en la mateixa categoria pel seu paper a ‘Mientras duermes’, de Jaume Balagueró. Els altres aspirants de l’edició d’enguany en aquesta categoria han estat Ernesto Alterio, per ‘Te quiero, imbécil’; Francesc Orella, per ‘La vampira de Barcelona’ i Abdel Aziz El Mountassir, per ‘La dona il·legal’.

Núria Giménez Lorang ha guanyat el Premi Gaudí al millor documental amb ‘My Mexican Bretzel’, el seu debut com a directora de cinema. El seu fals documental s’ha imposat a les també candidates ‘¿Puedes oírme?’, de Pedro Ballesteros; ‘La mami’, de Laura Herrero Garvín; i ‘The mistery of the pink flamingo’, de Javier Polo. Lorang endinsa l’espectador en un univers molt personal a través de la manipulació de velles imatges recuperades de la seva família (d’entre els anys 40 i 60 del segle passat), tot creant un fals documental que ja és un dels fenòmens cinematogràfics de l’any. A principis de març ‘My Mexican Bretzel’ va ser reconeguda amb el premi especial dels Premis Feroz de la crítica.

Verónica Echegui ha guanyat aquest diumenge el Gaudí a la millor actriu secundària per la seva interpretació al film ‘L’ofrena’, de Ventura Durall. Així, la intèrpret madrilenya ha tornat a alçar un premi Gaudí nou anys després de l’edició del 2012, en què es va fer amb el Gaudí a la millor actriu protagonista pel seu paper a ‘Katmandú, un mirall al cel’, d’Icíar Bollaín. Echegui interpreta un personatge visceral a ‘L’Ofrena’, un thriller psicològic de to tràgic. Les altres actrius que es disputaven el premi eren Natalia de Molina, per ‘Las niñas’; i Bruna Cusí i Núria Prims, les dues per ‘La vampira de Bacelona’.

L’Acadèmia ha comptat novament amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, que com a Ciutat UNESCO de Cinema i des de la marca Terrassa City of Film fa una aposta estratègica per la consolidació de la ciutat com a capital del cinema del sud d’Europa. Aquesta nova col·laboració entre l’Acadèmia i Terrassa es va iniciar el 2019 amb la celebració de la Festa d’Estiu del Cinema Català i l’Acte de nomenament dels Membres d’Honor, va continuar amb l’homenatge als cinemes centenaris el passat mes d’octubre i ha culminat ara amb la realització de l’anunci promocional dels XIII Premis Gaudí, rodat al Teatre Principal de Terrassa, antic Cinema Principal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa