MónTerrassa
Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  • CA

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que comença el proper dissabte i finalitzarà el diumenge, dia 29, és una iniciativa per promoure accions de sensibilització per donar major visibilitat a la problemàtica dels residus i, alhora, reforçar l’impacte de les accions que es realitzen.

L’edició d’enguany se centra en els “residus invisibles”, que són aquells que es generen durant el procés de fabricació dels productes, que no es poden reciclar, però si minimitzar si s’aposta per una producció i consum sostenibles. En aquest cas, cal augmentar la seva vida útil aplicant les tres “R”: reduir, reutilitzar i reciclar. Pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero, aquesta adhesió s’emmarca dins la convicció que té l’equip de Govern de la importància que tenen les accions preventives. “És fonamental que entre totes i tots prenguem consciència de la importància que té generar pocs residus, buscar una nova vida útil als productes i apostar per un consum més sostenible. Amb aquesta adhesió, Terrassa contribueix a difondre una campanya que és global, per un problema que també ho és”, ha destacat Caballero.

Tallers i un portal interactiu

L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix a aquesta iniciativa oferint a la ciutadania l’oferta de recursos online del Consorci de Residus del Vallès Occidental, i també el programa que han organitzat, conjuntament, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. En el cas del Consorci de Residus del Vallès, es tracta de tres tallers online, que estan relacionats amb el reaprofitament i el reciclatge de cosmètics, paper i menjar. Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 23, 24 i 26 de novembre. Cal inscripció prèvia.

Pel que fa a la proposta de les altres administracions, destaca la creació d’un portal interactiu plantejat com una narració que permet a la persona usuària entendre la problemàtica dels residus i la importància de la prevenció, a través de més de 40 recursos (infografies, vídeos, webinars…) i també d’una websèrie de nou capítols, que s’estrena amb motiu d’aquesta setmana.

El programa es pot consultar a la web de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa clicant aquí. La difusió es farà per l’agenda digital de l’Ajuntament i per les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsreciclabe) i Facebook (@Terrassareciclable).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa