MónTerrassa
Terrassa se suma a les Jornades Europees de Patrimoni
  • CA

Terrassa se suma, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l’organització de diverses activitats. Les jornades tenen lloc els dies 11, 12 i 13 d’octubre sota el lema “Obrint les portes del patrimoni cultural”. Terrassa i un gran nombre de municipis d’arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni. A través de diferents activitats gratuïtes, l’objectiu de les Jornades és apropar i conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa patrimonial del país, així com descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus. Al llarg de tot el cap de setmana es duran a terme diferents propostes arreu de Catalunya al voltant del patrimoni cultural amb la intenció de contribuir a crear una consciència comuna sobre el patrimoni comú d’Europa i la necessitat de la seva protecció, així com per promoure la inclusió i fomentar la creativitat i la imaginació. Les Jornades són una gran oportunitat per donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat i mostrar els seus béns i espais patrimonials a través de diferents activitats gratuïtes i obertes a tothom. Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Portes obertes a la Seu d’Ègara i visita lliure a l’exposició “1939. L’abans i el després. La salvaguarda del patrimoni terrassenc”

Divendres 11 d’octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Dissabte 12 d’octubre, d’11 a 14 h.

Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa. Col·labora: Parròquia de Sant Pere.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

Divendres 11 d’octubre, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Dissabte 12 d’octubre, tancat (festiu).

Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís i visita lliure a l’exposició

“Dona i artista. La col·lecció del Museu de Terrassa”

Divendres 11 d’octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Dissabte 12 d’octubre, tancat (festiu).

Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Al marge d’aquestes activitats, la Seu d’Ègara també acollirà el Taller familiar “Construïm una església romànica”, el dissabte 12 d’octubre a les 11.30 h. El taller estarà dividit en dos grups (un destinat a infants de 3 a 7 anys i un altre per a nois i noies d’entre 8 i 12 anys). Des d’una vessant pedagògica i adaptant-se a les edats dels i les participants, al taller s’explicaran les fases de construcció i la importància dels diferents elements constructius al voltant d’una església romànica. L’activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònica a l’adreça: [email protected]. Aquest taller està organitzat pel Museu de Terrassa i la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

Les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya són la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació al patrimoni i estan impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra. El Consell d’Europa va crear aquestes Jornades l’any 1991 i, des d’aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.

Trobareu més informació a les pàgines web: https://www.terrassa.cat/ca/jornades- europees-patrimoni-catalunya i http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa