MónTerrassa
Terrassa registra més de 300 nous positius a la setmana
  • CA

La Covid-19 encara no s’ha acabat a la nostra ciutat. Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 29 d’abril de 2022, els nous contagis continuen augmentat fins arribar una altra vegada a registrar més de 300 nous casos positius a la setmana a la ciutat. Tot i així, cal remarcar que s’ha reduït la velocitat de reproducció respecte la setmana anterior, quan es va notar un clar augment degut als efectes que va tenir la primera Setmana Santa sense restriccions després de dos anys.

Segons indiquen les dades, aquesta última setmana s’han registrat 333 nous contagis, 34 més que la setmana anterior i 110 més que fa dues setmanes. L’última vegada que es van registrar més de 300 nous positius va ser a finals de març, quan els nous contagis estaven baixant en picat després de la sisena onada. Ara, de moment, tornen a patir un petit repunt i caldrà esperar a veure com afectarà la retirada de mascaretes als interiors i les aglomeracions de la Diada de Sant Jordi per saber si la tendència continua a l’alça.

Pel que fa el risc de rebrot, puja fins a situar-se a 305 punts, el que significa un augment 100 punts respecte fa dues setmanes i 6 punts respecte la setmana anterior. Així doncs, Terrassa continua mantenint-se a un nivell de risc de rebrot elevat, ja que es considera elevat a partir de 100 punts.

Tot i l’augment dels indicadors, la velocitat de reproducció disminueix lleugerament. Actualment se situa a 1,14, mentre que la setmana anterior es trobava a 1,32. Malgrat la disminució, mentre la xifra continuï estant per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix.

13 ingressats menys als centres hospitalaris

També disminueix el nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris de Terrassa. Aquesta setmana hi ha un total de 27 pacients, mentre que l’anterior n’hi havia 40. Pel que fa a les defuncions, aquesta setmana se n’ha registrat 1, el que eleva el nombre de morts per Covid-19 a 685.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa