MónTerrassa
Terrassa redueix a la meitat els nous contagis per Covid en una setmana
  • CA

Els nous contagis per Covid-19 a Terrassa continuen disminuint a un molt bon ritme. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 4 d’abril de 2022, la xifra s’ha reduït a la meitat en tan sols una setmana: Del 28 de març al 3 d’abril s’han registrat un total de 197 nous contagis, mentre que del 21 al 27 de març se’n van registrar 405. Això es tradueix en que aquesta última setmana s’han detectat un mitjana de 29 contagis diaris. Ja fa setmana que les xifres de nous contagis cauen en davallada, i tots els indicadors mostren que les xifres haurien de continuar en caiguda.

A l’igual que els nous contagis, el risc de rebrot també s’ha reduït a la meitat en tan sols una setmana. Actualment es troba a 158 punts, mentre que l’anterior setmana es trobava a 314. Si les dades continuen a la baixa, el risc de rebrot baixaria de 100 en uns dies, el que implicaria que ja no estaria en una franja de perill elevat.

A més, també baixa la taxa de velocitat de reproducció del virus. La setmana passada es trobava a 0’80, però actualment ha caigut a 0’66. Cal recordar que quan la velocitat de reproducció es manté per sota de l’1, significa que l’epidèmia disminueix.

Pel que fa el nombre de pacients ingressats per culpa de la Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa, aquest s’ha reduït a la meitat en dues setmanes. Fa catorze dies hi havia 43 pacients ingressats, mentre que actualment s’ha reduït a 21 pacients.

Davant d’aquestes xifres en davallada -no només a Terrassa sinó també a tot Catalunya- després de Setmana Santa ja no farà falta portar mascareta als lloc interiors, amb l’excepció de mantenir-la posada en alguns espais com les residències d’avis, els hospitals i el transport públic. El govern espanyol ho aprovarà en el Consell de Ministres el proper 19 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa