MónTerrassa
Terrassa recorda les víctimes de la riuada del 62

La nit del 25 al 26 de setembre de 1962 el Vallès va registrar els aiguats més tràgics que es recorden a la comarca. En poc més de tres hores, aquella nit es van acumular quantitats exagerades d’aigua, entre elles, 223 mm a Terrassa, o 196 mm a Sabadell, entre altres registres. Aquest dissabte, la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez; el regidor delegat del Districte 7, Miguel Ángel Moreno; i portaveus dels grups municipals han assistit a l’acte organitzat per l’Associació de Propietaris i Veïns de les Fonts en record de les víctimes. L’ofrena floral ha tingut lloc al pont Mossèn Parramon.

Aquells aiguats, amb cabals extraordinaris, van fer desbordar el riu Besòs i la Riera de Rubí. La riuada va assolar, literalment, les ciutats de Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Quirze, Montcada i les Fonts. Les pluges registrades durant aquella nit van fer desbordar rius i rieres deixant darrere més de 800 morts, centenars de desapareguts i importants destrosses materials. Per aquest motiu, les riuades de 1962 es consideren el desastre natural més important que ha patit Terrassa al llarg de la seva història.

Amb motiu del 50è aniversari, el Museu de Terrassa va preparar una exposició virtual en què es pot fer un recorregut de manera acurada del que va suposar aquelles grans inundacions per a la nostra ciutat i les conseqüències que se’n van derivar. Sense oblidar com es va arribar a aquella situació, recordant que l’arribada massiva d’immigració a la ciutat va provocar l’ocupació de les zones properes a les rieres. Justament, aquest cap de setmana, coincidint amb el tràgic aniversari, al Teatre Alegria també va pogut veure l’espectacle “Les traces del silenci”, d’Esther Lázaro, en una producció de Therkas Teatre, el qual posa en escena una investigació relacionada amb la riuada i un dels aspectes més foscos i silenciats: el tràfic d’infants.

Riuada setembre del 1962, al seu pas per la riera de les Arenes| Carles Duran – AMAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa