MónTerrassa
Terrassa promociona l’oferta d’estudis superiors al Saló de l’Ensenyament
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Universitat, participa a la 30a edició del Saló de l’Ensenyament, que se celebra del 20 al 24 de març a la Fira de Barcelona, promocionant l’oferta universitària i de serveis de la ciutat.

L’estand municipal, únic que presenta la seva oferta universitària a nivell de ciutat, ubicat al Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, Palau 1, a l’estand núm. F612, oferirà informació sobre els estudis que es poden cursar al campus universitari de Terrassa. L’estand de Terrassa, de 60 m2 , comparteix espai amb l’EUIT, l’Escola d’Infermeria i Teràpia Ocupacional, i està dissenyat amb una concepció oberta i diàfana, molt visible en alçada i amb un paper destacat per als graus i estudis que només s’imparteixen a Terrassa (estudis de cinema, aeronàutica, òptica, comerç, teràpia ocupacional o enginyeries tèxtils).

L’estand també disposarà d’una pantalla on es projectaran imatges de la ciutat i del Campus de Terrassa. A més, es reservarà una part de l’estand per visibilitzar els projectes impulsats pels estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), com ara el prototip de vehicle elèctric Ecoracing i l’equip Cosmic Research amb dos coets.

Durant els dies d’obertura del Saló, a l’estand de Terrassa es farà difusió de l’oferta formativa i de serveis de la ciutat amb la distribució d’un quadríptic que recull tota l’oferta formativa i de serveis de la ciutat, a més d’un plànol del campus universitari on queden ubicades totes les escoles i els serveis d’interès per la comunitat universitària.

Els alumnes en pràctiques de Turisme de l’Institut Cavall Bernat seran els encarregats de facilitar la informació als visitants a l’estand de Terrassa. A més a més , els estudiants dels projectes Inspire3 de la UPC també traslladaran informació més específica al voltant dels seus projectes. Paral·lelament, es facilitarà informació a través de la pàgina web municipal i de les xarxes socials.

D’altra banda, i per tercer any consecutiu, els estudiants interessats en dur a terme la seva formació en algun dels centres universitaris de Terrassa podran omplir una butlleta i participaran en el sorteig d’una primera matriculació en un dels graus del Campus Terrassa (fins a un import de 2.500 euros).

Aquest és el 19è any que l’Ajuntament participa al certamen, amb l’objectiu de promocionar la dimensió universitària de la ciutat, tant per la seva variada oferta formativa com per l’existència d’un ampli ventall de serveis i recursos adreçats als estudiants, en el marc d’un saló que cada any visiten més de 90.000 persones.

A Terrassa, segon campus urbà de Catalunya, amb gairebé 10.000 alumnes, es poden cursar 150 titulacions oficials diferents a través de les quatre universitats representades, les sis escoles universitàries i de formació superior, una facultat i un hospital universitari amb un campus de salut. Totes aquestes universitats i centres universitaris ofereixen formació que cobreix un ampli ventall de necessitats: les enginyeries de l’àmbit industrial, cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, creació de videojocs i multimèdia, disseny industrial, òptica i optometria, gestió empresarial, infermeria o teràpia ocupacional i comerç. Aquesta oferta docent es pot cursar de manera presencial i a distància, i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa, perquè són úniques en tot el sistema universitari català.

És el cas dels estudis de cinema, aeronàutica, òptica, comerç, teràpia ocupacional o enginyeries tèxtils. A més, l’Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari, que dóna cabuda a diferents centres i serveis. El Saló de l’Ensenyament es podrà visitar entre el 20 i el 24 de març, de dimecres a divendres de 9 a 19 h, dissabte de 10 a 20 h i diumenge de 9.30 a 14.30 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa