Ona Martínez presenta la Bústia Ètica
Ona Martínez presenta la Bústia Ètica | A.T.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa avui dilluns la seva Bústia Ètica, una eina creada perquè la ciutadania disposi d’un canal segur que permeti comunicar qualsevol acció o omissió contrària als principis ètics requerits a l’Administració, garantint la confidencialitat i l’anonimat de les persones comunicants. La regidora de Transparència, Ona Martínez, ha presentat avui en roda de premsa aquesta nova eina per al bon govern i la integritat pública. A l’acte ha participat també la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marqués.

La Bústia Ètica (https://bustiaetica.terrassa.cat) és una eina digital pionera contra el frau i la corrupció, desenvolupada per la plataforma ciutadana Xnet, que permet que qualsevol persona pugui comunicar conductes dutes a terme per l’administració municipal que puguin ser contràries als principis i regles ètiques i de bon govern i administració que s’estableixen al Codi Ètic. L’eina permet enviar missatges i adjuntar-ne fotografies, vídeos i altres documents, així com establir i mantenir un espai de comunicació constant i segur entre el comunicador anònim i l’òrgan gestor, que en el cas de Terrassa serà la Sindicatura Municipal de Greuges.

D’aquesta manera es garanteix que l’administració municipal no pugui interferir en les actuacions d’investigació dels fets que siguin comunicats a través de la Bústia. La primera Bústia Ètica catalana va ser la de l’Ajuntament de Barcelona, el 2017. El model l’han el van replicar posteriorment la Generalitat i Àrea Metropolitana de Barcelona, i la passada primavera Ferrocarrils de la Generalitat i els ajuntaments de Lleida, Mollet del Vallès i Terrassa van signar també sengles convenis amb Xnet i l’Ajuntament de Barcelona per implementar-les. El passat mes de maig, el Ple Municipal de Terrassa va aprovar per unanimitat el reglament de la Bústia i durant aquests mesos s’ha desenvolupat el procés necessari per fer-la operativa.

Nou comentari

Comparteix