MónTerrassa
Terrassa guanya més d’un miler d’habitants en un any
  • CA

La ciutat de Terrassa guanya habitants, segons indiquen les dades oficials de població que ha publicat Idescat a 1 de gener de 2022, resultants de la revisió del padró municipal, aprovades mitjançant el Reial decret 1037/2022, de 20 de desembre. Terrassa compta amb un total de 224.114 habitants, 1.103 més que fa un any. Així doncs, Terrassa s’allunya de les xifres d’habitants a Badalona -abans només tenien cinc habitants de diferència– i es manté com a tercera ciutat més poblada de Catalunya.

La població de la ciutat egarenca representa el 23,8% de la població al Vallès Occidental, comarca que també guanya habitants. Segons apunten les xifres del Consell Comarcal del Vallès Occidental extretes de l’INE, la població empadronada a la comarca és de 940.881 habitants a 1 de gener de 2022, el que representa un augment de 3.459 persones respecte l’any anterior. La població s’incrementa després que l’any 2021 patís una lleugera disminució.

16 municipis de la comarca guanyen habitants

A nivell comarcal, set dels vint-i-tres municipis que conformen al Vallès Occidental perden població respecte de l’any anterior, entre els quals destaca Sabadell amb 215.760 habitants (-0,21%) i tres municipis grans, com Santa Perpètua de Mogoda (-0,40%), Montcada i Reixac (-035%) i Ripollet (-0,28%). També perden població Polinyà (-0,51%), Badia del Vallès (-0,49%) i Palau-solità i Plegamans (-0,04%). Els setze municipis restants augmenten la seva població.

Més sobre el padró municipal

El Padró municipal d’habitants “és el registre administratiu on consten els veïns d’un municipi i constitueix una prova de la seva residència”, apunten des de l’Idescat. A la seva pàgina web informen que “cada ajuntament s’encarrega de la creació, la gestió i el manteniment del seu padró. Es tracta d’un registre de dades personals regulat per la Llei de bases de règim local i la Llei de protecció de dades”.

L’any 1996 va entrar en funcionament el sistema de gestió contínua i informatitzada dels padrons municipals, basat en la coordinació de l’INE. A partir del 1998 s’obtenen xifres de població (a 1 de gener de cada any), que són declarades oficials pel Consell de Ministres (a finals d’any).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa