MónTerrassa
Terrassa demana 120 mil euros a l’ACA per netejar tres trams de riera

L’Ajuntament de Terrassa ha demanat prop de 120 mil euros a l’Agència Catalana de l’Aigua per poder netejar tres trams de riera. El Consistori ha presentat dos projectes a la convocatòria d’ajuts que l’ACA ha obert per als ens locals, amb l’objectiu de fer actuacions de manteniment i conservació de lleres urbanes de rieres i torrents, i d’aquesta manera, reduir el risc d’inundacions i garantir el flux d’aigua en cas d’avinguda. També es posa especial èmfasi en la retirada d’espècies vegetals invasores. El programa de subvencions, que contempla una partida total de 3,3 milions d’euros, es va obrir el passat 18 de gener i el termini finalitzava aquest 1 de febrer.

El primer contempla la neteja i conservació del tram urbà de la riera del Palau. El tram urbà de la riera del Palau, situat entre els jutjats i el gual de l’autopista C-58, té una longitud de 1,49 km i, en aquest cas, el projecte presentat preveu retirar la vegetació que obstaculitza el pas de l’aigua, com són els esbarzers, eliminar els arbres morts, eradicar la canya americana, ja que és una espècie invasora, i replantar amb plantes autòctones. El pressupost d’execució és de 96.416 euros i el termini màxim és de tres mesos. Aquesta actuació donaria continuïtat els treballs que durant l’any passat ha realitzat l’Ajuntament per mantenir en bones condicions de desguàs la llera urbana de la riera del Palau.

El segon projecte es focalitza en dos trams del torrent de Vallparadís, els quals seran objecte de neteja. Sumen un total de 352 metres de longitud i estan situats en dos punts diferents del terme municipal. El primer està al nord, a l’alçada del camí de Can Carbonell i la B-40 i, en aquest lloc es retirarà l’abundant vegetació que hi ha i que dificulta el pas de l’aigua. En el segon, situat al sud del terme municipal, s’eliminarà la gran quantitat de canyissars que hi ha i que poden provocar problemes de desguàs al torrent i la riera avall. El pressupost d’execució d’aquest projecte és de 24.764 euros i el termini màxim de les obres és de dos mesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna a febrer 09, 2022 | 09:52
    Anna febrer 09, 2022 | 09:52
    El que han de fer és com a Barcelona. Transformar la riera, bruta i abandonada en un espai per passejar, jugar, córrer , fora del perill del trànsit (i dels patinets i bicicletes).

Nou comentari

Comparteix