MónTerrassa
Terrassa commemora la Segona República espanyola
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, i portaveus dels grups municipals, descobrirà aquest dimecres a les 17.15h, la placa commemorativa de la proclamació de la República a la façana de la Casa del Poble. Aquest placa rememora la trobada dels regidors republicans electes en aquell mateix indret abans de dirigir-se a l’Ajuntament per proclamar la República a Terrassa, moments després que ho fes Francesc Macià a la Generalitat de Catalunya.

A les 18 hores, l’alcalde, Jordi Ballart, juntament amb la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, i del president del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, entitat coorganitzadora de l’acte, Marcel Taló, presentarà a l’Arxiu Històric els actes institucionals de commemoració i donarà pas a la conferència “Ciutadans Republicans: una reflexió entorn a l’educació i a l’accés de les dones a la vida pública durant la República. El seu llegat, avui”, que anirà a càrrec de les historiadores Mariona Vigués i Teresa Rodríguez.

Durant tot el dia, onejarà la bandera tricolor al parc de la República i a les 10 hores es farà una ofrena floral amb la presència de la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, el regidor del Districte 6, Noel Duque, i l’Associació de Terrassa per la Tercera República. La commemoració rememora el 14 d’Abril de 1931, data en què es va proclamar la República Catalana dins un estat espanyol federal i la Segona República espanyola, que va durar fins al 1939.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa