MónTerrassa
Terrassa tindrà un nou Baròmetre Municipal del 2021
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat una nova edició del Baròmetre Municipal 2021, amb la voluntat de conèixer l’opinió que tenen els terrassencs i les terrassenques de la ciutat, els seus serveis, la gestió municipal, i les seves principals preocupacions. Neix de l’acord adoptat per unanimitat per tots els Grups Polítics Municipals al Ple d’estat de la ciutat celebrat al mes de març, i es tracta de la segona edició d’un Baròmetre Municipal a la ciutat, després que a l’any 2018 es fes el primer.

Actualment s’està duent a terme el treball de camp, que consisteix en 1.000 entrevistes telefòniques a persones majors d’edat residents a la ciutat de Terrassa. Per obtenir resultats fidedignes, s’ha utilitzat un mostreig aleatori estratificat, amb estrats formats per l’encreuament dels set districtes amb el gènere i amb l’edat dels ciutadans i ciutadanes, amb quotes per a cadascun dels estrats calculades de forma proporcional segons el padró municipal a 1 de gener de 2021. Posteriorment, s’analitzaran i treballaran tècnicament les dades.

El qüestionari que s’està realitzant està format per una trentena de preguntes, centrades en qüestions com coneixement i valoració política, visió del present i futur de la ciutat, valoració de serveis i actuacions municipals, imatge de la ciutat o impacte de la Covid, entre d’altres. L’objectiu és consolidar un bloc estable de qüestions que es puguin mantenir al llarg del temps per tal de comparar l’evolució dels resultats, així com introduir temes d’actualitat variables en funció de cada moment. El qüestionari ha estat treballat tècnicament, amb diferents variables, i posteriorment s’ha analitzat per part dels diferents Grups Municipals.

La regidora de Plans i Projectes de ciutat, Transparència i Qualitat democràtica, Ona Martínez, ha destacat la importància de recuperar el baròmetre: “Volem que el baròmetre sigui una eina útil per a la ciutat, escoltar a la ciutadania i detectar aquells àmbits on millorar les polítiques municipals per donar resposta a les seves inquietuds i millorar la qualitat de vida a Terrassa. Fer un bon treball tècnic i comptar amb l’aportació de tothom ens ajudarà, segur, a assolir aquests objectius”.

A principis de 2022 es farà públic un informe-resum i es publicaran totes les dades recollides en obert a través de la web municipal, complint amb l’acord al que es va arribar per unanimitat al Ple de l’estat de la ciutat del passat mes de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa