MónTerrassa
Terrassa supera la xifra de 170 mil vacunats amb pauta completa
  • CA

Terrassa ha superat les 170 mil persones vacunades amb pauta completa de Covid-19. Aquesta és la dada més positiva de la situació epidemiològica actual a la nostra ciutat. En concret, 170.065 terrassencs han rebut les dosis corresponents de la vacuna (sigui dues en el cas de Moderna, Pfizer o Astrazeneca, o una en el cas de Janssen). Això representa que un 76,1% de la població total de la nostra ciutat ha estat immunitzat. Cal destacar els 98,7% de persones institucionalitzades o el 98,6% de personal sanitari d’atenció primària i hospitalària. A la part baixa, per contra, el col·lectiu de 20 a 29 anys continua essent el més reticent a vacunar-se amb tan sols un 69,7% amb la pauta completa, seguit del de 30 a 39 anys, amb un 70,6%, percentatges molt inferiors als registrats entre els nens i joves de 12 a 19 anys.

S’espera però que aquesta xifra pugi encara una mica més, ja que hi ha prop de 2.900 persones que se’ls ha subministrat la primera dosi i que estan a l’espera de la segona. A més, segons dades proporcionades pel Departament de Salut, a Terrassa hi ha 8.585 persones que ja han rebut la tercera dosi (recordem que aquesta dosi de reforç s’està subministrant, per ara, als col·lectius més vulnerables: gent major de 70, persones en situació residencial o malalts inmunodeprimits.

La xifra total de terrassencs que des de l’inici de la pandèmia han donat positiu en Covid s’eleva als 27.521, dels quals més de mig centenar han estat en aquesta darrera setmana. Preocupa especialment que la RT s’ha tornat a disparar per sobre de l’1, i a la nostra ciutat se situa en 1,41 (cada persona positiva contagia una persona i mitja, amb la qual cosa es pot dir que la propagació de la pandèmia no està sota control). Tot i que el risc de rebrot continua sent moderat, sí que també s’ha notat un increment en la darrera setmana. Ara se situa en 65 punts, gairebé trenta punts per sota de principis del mes de novembre.

Tanmateix, una de les principals preocupacions i ulls posats és a les hospitalitzacions. A data 11 de novembre, hi ha un total de set persones de Terrassa hospitalitzades per Covid. La xifra és baixa, certament, però és constant. El 24 d’octubre, Terrassa celebrava que només hi havien 4 persones ingressades. Des d’aleshores, aquesta xifra no s’ha aconseguit reduir i, per contra, sí incrementar. L’atra dada indicativa de la pandèmia és que la darrera defunció vinculada a la Covid a la nostra ciutat data del passat 25 d’octubre. Deixant la xifra global de morts a Terrassa per culpa de la pandèmia en 573.

ç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa