MónTerrassa
Terrassa augmenta la vigilància i prevenció contra els incendis forestals
  • CA

Aquest dijous, dia 15 de juny, s’inicia el període de risc més elevat d’incendis forestals. Per aquest motiu, els cossos d’emergència de Terrassa, juntament amb l’Ajuntament, han presentat la campanya de prevenció que es durà a terme en els propers dos mesos per tal de reduir al màxim les possibilitats que hi hagi un foc als boscos de l’entorn de la ciutat.

L’alcalde Jordi Ballart ha destacat les actuacions que s’han dut a terme des de l’any passat i fins ara per mantenir les infraestructures (dipòsits, xarxes elèctriques…) accessibles als cossos d’emergència així com la neteja de franges perimetrals i camins de l’Anella Verda (més de 54 hectàrees i 163 mil euros). L’Ajuntament ha destinat esforços a arranjar les urbanitzacions de Can Parellada, Les Fonts i el Borinot, però també els camins al Parc Natural o els dipòsits de Pineda, Ca n’Amat i Can Ribes. Igualment, està en fase de licitació un projecte a Les Martines que suposaria la neteja de prop de 47 hectàrees amb un pressupost de 78 mil euros. La despesa de totes aquestes accions va cofinançada a través de la Diputació de Barcelona, Consell Comarcal o ADF.

Per a la campanya específica per aquest 2017, l’Ajuntament oferirà suport logístic als quatre informadors de la Diputació a les entrades del parc així com iniciarà una campanya a les urbanitzacions (prop de 2.500 habitatges més propers a les zones boscoses) per tal d’informar el veïnat de les mesures d’autoprotecció, dels plans d’evacuació en cas d’incendi i de les normes de prevenció. En total, hi haurà una quarantena de voluntaris aquest estiu que vigilaran l’estat dels boscos. Ballart ha manifestat però que la responsabilitat és de tota la ciutadania, “fem una crida al civisme per afrontar un període delicat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa