MónTerrassa
T’Activa, solucions tecnològiques per combatre la solitud no volguda
  • CA

El Consorci Sanitari de Terrassa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, posa en marxa T’Activa: el primer programa d’innovació oberta que uneix institucions públiques, empreses, centres educatius i ciutadans i ciutadanes de diferents edats, experiències i aficions per millorar la salut d’aquelles persones que estan i se senten soles. Totes elles sumaran i desenvoluparan diferents solucions tecnològiques a reptes plantejats envers l’habitatge, la mobilitat/ accessibilitat i la comunicació per un envelliment actiu, de qualitat i saludable.

El programa es durà a terme el proper mes d’octubre, de forma online a través de la mateixa plataforma web i podrà participar qualsevol persona major de 16 anys ja sigui individualment o en grup. La lliga s’estructurarà en 4 partits que correspondran a cadascuna de les fases de la metodologia Design Thinking i culminarà amb una gran Final Four, un esdeveniment emès en directe per streaming on les 4 millors idees optaran als següents 3 premis:

– PREMI T’ACTIVA: Premi econòmic de 4000€, desenvolupament i testeig d’un primer prototip amb usuaris reals a les instal·lacions del Consorci Sanitari de Terrassa.

– PREMI IFEST: Accés directe a la final del Festival iFest.

– PREMI CAMBRA DE TERRASSA: Val de participació en un dels programes de gestió empresarial de la programació oferta per la Cambra entre Nov-20/ Juny-21.

Ara, més que mai, és necessari sumar per vèncer la solitud no volguda, una problemàtica silent que afecta a 30 milions de persones a Europa i que amb la COVID-19 s’ha agreujat encara més i s’ha fet palès més enllà del col·lectiu de persones de més de 65 anys. L’aïllament social és el sentiment de sentir-se sol més enllà de l’edat i el grup social. És per aquest motiu, que El Consorci Sanitari de Terrassa ha impulsat T’Activa, dins del Projecte d’Especialització Competitiva territorial “Health Care Innovation Care Lab, Orbital 40”, que coordina amb l’Ajuntament de Terrassa, un projecte cofinançat amb fons FEDER i Diputació de Barcelona i que compta amb el patrocini d’entitats com Catalunya Emprèn, La Cambra de Terrassa, LEITAT, CIMTI, La Caixa, La Creu Roja i universitats de prestigi com la UPC, la UOC, l’EUIT, Escodi, la UPF o el Premi Rector Gabriel Ferraté.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa