MónTerrassa
Situació d’emergència a l’Associació de Veïns Poble Nou – Zona Esportiva
  • CA

El barri del Poble Nou – Zona Esportiva queda orfe d’associació veïnal. Després de la dimissió en bloc de la junta directiva de l’Associació de Veïnes i Veïns, coneguda com ‘La Sosi’, el barri es troba en una situació d’emergència i en perill de perdre el seu principal òrgan de representació, “que ha defensat i impulsat millores pel barri davant l’Ajuntament de Terrassa i que organitzava cada any, entre moltes altres esdeveniments, la famosa Festa Major de Poble Nou – Zona Esportiva, una de les festes majors de barri amb més repercussió de la ciutat”, afirma en un comunicat l’entitat.

Davant la situació d’emergència que viu l’associació amb més de 30 anys d’activitat, un grup d’entitats, associacions, col·lectius i veïnes del barri s’han reunit per “recuperar un moviment veïnal paral·litzat per la pandèmia de la Covid-19, que ja feia anys que es quedava sense forces”.

Aquest proper dijous 24 de febrer a les 19h de la tarda se celebrarà al Centre Cívic Avel·lí Estranger, a la Plaça de la Cultura, una Assemblea Oberta a veïnes, veïns, entitats i col·lectius del Poble Nou – Zona Esportiva per analitzar la situació de l’associació i recuperar el teixit veïnal.

La proposta s’articula a través d’una Comissió de Barri, un grup que treballarà per animar a les veïnes i veïns del barri a organitzar les activitats que tradicionalment es duien a terme des de La Sosi, amb l’objectiu d’assegurar un relleu cap a l’associació i reunir una nova junta que pugui encarregar-se de totes les funcions necessàries per al bon funcionament del moviment veïnal.

Moviment associatiu veïnal al barri

‘La Sosi’ descriu a la seva pàgina web que no és fins després de la mort de Franco que comença a haver-hi un petit brot associatiu, iniciat als locals de la Penya Ciclista Nicky’s, que intenta organitzar el moviment de veïns. L’any 1978 es reconeix oficialment l’AVV de Poble Nou. “Des d’aleshores han passat diverses juntes; les primeres va viure el període de l’accentuat control de les associacions per part dels partits polítics. En aquells moments, es feia més de sucursal del partit que no pas d’Associació de Veïns. La crisi del PSUC va arribar a Poble Nou i una nova gent es feu càrrec de l’Associació amb la idea de canviar substancialment la orientació que s’havia portat fins aleshores”, exposen.

La Junta d’aquell moment es va preocupar per questions urbanístiques com reclamar la necessitat de pavimentar l’interior de la Riera del Palau per motius higiènics i funcionals; reclamar una zona peatonal al torrent Mitjer quan s’urbanitzi; reclamar un gran parc a les zones de Can Cardús i Can Colomer; reivindicacions que algunes d’elles encara són totalment vigents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa