MónTerrassa
El Síndic investiga d’ofici els problemes al sistema de Rodalies
  • CA
Bombers treballant en l'accident mortal a Castellgalí
Bombers treballant en l’accident mortal a Castellgalí | Bombers

!--akiadsense-->

El Síndic ha demanat informació al Departament de Territori i Sostenibilitat i a ADIF, aquest últim per mitjà del Ministeri de Foment, per analitzar l’actuació de les administracions públiques amb relació a l’accident ferroviari ocorregut el 8 de febrer de 2018 a Castellgalí. També preguntarà per les avaries que han tingut lloc aquest dijous, 14 de febrer, en la senyalització de les infraestructures de l’operador ferroviari. En el marc d’aquesta doble investigació, contactarà, a més, amb la Delegació del Govern a Catalunya i amb el servei de Rodalies de Catalunya.

Aquesta actuació d’ofici el Síndic dona continuïtat a les nombroses resolucions i a l’informe monogràfic de finals de 2016 lInforme sobre els drets de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya, en el qual el Síndic constata que hi ha un dèficit d’inversions als serveis de Rodalies i Regionals de Catalunya i recull 75 recomanacions per millorar el servei. El Síndic reitera que és una evidència que el traçat de la xarxa ferroviària de Rodalies i Regionals es manté pràcticament intacte des de fa gairebé quaranta anys.

El xoc frontal de dos trens de Rodalies a Castellgalí va provocar un mort i diversos ferits. En concret, va afectar el tren de la R4 (Rodalies), procedent de Barcelona, i el tren de la R12 (Regionals), que venia de Manresa. L’impacte va fer descarrilar diversos vagons i va comportar el tall de la doble via. Quan encara no ha passat ni una setmana de l’accident mortal, quatre avaries en la senyalització de les infraestructures d’Adif han causat aquest dijous retards a les línies de Rodalies R1, R3, R4, R14, R15 i R16, segons han informat els mitjans de comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa