MónTerrassa
Serveis mínims a Rodalies i FGC per la Vaga del 8-M
  • CA
Estació de FGC a Sabadell | Gencat

!--akiadsense-->

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims de cara a la convocatòria de vaga general feminista del 8 de març. Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, el servei de metro i bus a l’àrea metropolitana i els Ferrocarrils de la Generalitat serà del 50% en hores punta, des de les 6.30 h a les 9.30 h i des de les 17.00 h a les 20.00 h, i del 25% la resta del dia.

En el cas de Rodalies, els serveis seran del 33% durant tot el dia. Pel que fa a Ensenyament, hi haurà un docent per cada sis aules a primària i un per cada quatre a educació especial, mentre que als centres sanitaris s’atendrà amb normalitat al servei d’urgències i a la resta de serveis es farà amb el mateix funcionament que en un dia festiu. A més a més, en el cas del transport els trens d’Alta Velocitat i els de Llarga Distància Convencional operaran amb un 72% del servei habitual, mentre que els Avant ho faran en un 65%.

Altres serveis públics

A Ensenyament, a banda dels docents per cada aula també s’haurà de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball, i en el cas dels serveis de menjador, activitats extraescolars i llars d’infants els serveis mínims seran d’un terç de la plantilla. Pel que fa a l’àmbit sanitari, les urgències, les unitats especials (cures intensives, vigilància intensiva, etc.) i les activitats quirúrgiques inajornables s’atendran amb normalitat, mentre que en la resta d’activitats els serveis seran els mateixos que en un festiu, i en cas que aquests siguin els habituals seran d’un 50% de la plantilla.

Als centres d’assistència extrahospitalària, on les urgències també s’atendran amb normalitat, la resta de serveis es prestaran amb un 25% de la plantilla. D’altra banda, l’atenció telefònica d’urgències i emergències mantindrà la plantilla en un 85%, mentre que per a la resta d’activitats no s’han fixat serveis mínims.

A la ràdio i televisió públiques els serveis mínims s’han fixat en l’emissió del 50% dels continguts habituals en la programació informativa, així com en l’emissió de la informació que sigui necessària en cas que hi hagi una emergència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa