MónTerrassa
Seixanta joves de Terrassa participaran al Campus Ítaca
  • CA

El proper dilluns, 25 de juny, comença una nova edició del Campus Ítacaper a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Enguany, un total de 60 alumnes de centres públics de Terrassa participaran en aquest campus, que acollirà la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquesta edició i amb la incorporació de l’Institut Mont Perdut, al marge d’incrementar el nombre de participants respecte l’any passat, la totalitat dels instituts públics de la ciutat s’han sumat a aquest projecte.

El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la UAB, a través de la Fundació Autònoma Solidària, que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments. El campus està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO amb l’objectiu de despertar el seu interès perquè, un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint- los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular.

Durant els set dies de durada del Campus, els participants gaudiran d’un programa d’activitats classificades en dos grans blocs: les formatives dirigides, que estan dinamitzades per professorat de la UAB i que es porten a terme des de diferents àmbits i especialitats organitzats per la universitat, i les activitats de caràcter lúdic i esportiu, per fer l’estada més distesa i que els joves puguin trobar espais de convivència per compartir experiències amb d’altres companys.

Sense cost per a les famílies

L’Ajuntament de Terrassa, s’ha sumat un any més a aquesta iniciativa i ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per tal que, dels 395 joves que participen al campus, 60 alumnes siguin de centres de Terrassa i puguin accedir, sense cap cost per a les seves famílies, a aquesta nova edició del Campus Ítaca. A través de la seva col·laboració amb escoles i centres universitaris així com de l’impuls del projecte Terrassa Universitat – Campus TU, l’Ajuntament aposta per mantenir l’interès dels i les joves en els estudis superiors refermant i consolidant també el caràcter universitari de la ciutat.

El Campus Ítaca 2018 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 25 de juny i fins al 3 de juliol, participaran alumnes dels instituts Blanxart, Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Mont Perdut Al segon torn, del 5 al 13 de juliol, participaran els alumnes dels centres Can Jofresa, Santa Eulàlia, Terrassa, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. Tots els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior dels centres que participen al Campus Ítaca poden optar a les Beques salari Ítaca – Banc de Santander.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa