MónTerrassa
Seguretat Alimentària ordena que es retiri un altre lot de fuet d’Embutidos Solà
  • CA

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar del mercat un altre lot de fuet produït per l’empresa Embutidos Solà, elaborats a Gurb, per la presència de salmonel·la. El lot, distribuït a Catalunya i Lituània, s’està retirant dels canals de comercialització. Recomanen a les persones que en tinguin al seu domicili que s’abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt on els van adquirir. Segons assenyala l’AESAN, el lot, identificat com 20/29-04, s’ha comercialitzat amb les marques Cabanes, Embutidos Solà, La Granja, Calet, Solà i Masó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d’Or, Tapas Pape, Julian Mairal i Reketukas.

Amb aquest ja són vuit els lots de fuets elaborats per Embutidos Solà afectats per la salmonel·la. Concretament es tracten dels lots 20/22-03, 20/26-02, 20/26-03 i 20/27-01, 20/22-02, 20/08-01, 20/08-02 i 20/29-04. Els lots en qüestió s’han distribuït majoritàriament a França –on es va detectar un brot de 18 persones afectades-, però també a Lituània, Bèlgica, Andorra, Catalunya, l’Aragó, Andalusia, les illes Canàries, Cantàbria i Madrid.

La presència de salmonel·la en els aliments pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen, principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap. Des de l’AESAN assenyalen que de moment no s’ha confirmat a l’estat espanyol cap cas associat amb aquesta alerta sanitària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa