MónTerrassa
Sant Llorenç guanyarà un centenar de places d’aparcament
  • CA

A finals del mes de desembre, Sant Llorenç va rebre la notícia que guanyarà un centenar de places d’aparcament al barri. Així es va anunciar en una reunió que va comptar amb representants de l’Associació de Veïns i la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i la qual va servir per tractar de forma més acurada i en detall d’algunes de les propostes de millora que l’Ajuntament té plantejades per pacificar el trànsit i millorar la mobilitat de la zona.

D’aquesta manera, una de les actuacions consistirà en guanyar més espai per a vianants a l’entorn de l’escola Goya, una reivindicació de famílies i centre escolar per guanyar seguretat, sobretot en les hores d’entrada i sortida. La pacificació del trànsit anirà acompanyada de l’ampliació dels passos de vianants per millorar i afavorir els desplaçaments a peu i bici.

Però les propostes de millora també es fonamenten en donar més zona d’aparcament als vehicles, en un barri en què el creixement sostingut de la població i el tipus d’habitatge predominant (blocs de pisos sense pàrquing incorporat) fa més que necessari disposar de zones on deixar el turisme. Per això, una d’aquestes passa per transformar el carrer Montcau. La idea des de la regidoria de Territori, com ha explicat Melgares a Món Terrassa, passa per convertir-lo en un vial de sentit únic- D’aquesta manera, permetria que el costat dret (direcció sud) es pogués crear una línia d’aparcament en bateria. Això suposaria la creació de fins a 32 noves places.

Projecció de com serà el carrer Montcau de Sant Llorenç amb els canvis introduïts | Lluïsa Melagres

Però no serà l’únic espai que guanyarà aparcament. La tinenta d’alcalde afirma que en aquest primer trimestre de 2022 està prevista l’aparició d’una zona d’aparcament nocturn a l’avinguda del Vallès, dins del barri de Sant Llorenç. Seran un total de 65 noves places, que tindran, això sí, una regulació d’ocupació temporal (només a les nits).

Un altre dels problemes que des de l’Ajuntament es té present i s’hi vol posar solució aviat és el pàrquing de Can Petit, un solar de terra, sense marcatge, que serveix d’estacionament. Degut al terreny, en dies de pluja es converteix en una autèntica piscina, inhabilitada totalment, com s’han queixat des de l’associació veïnal. Melgares manifesta que s’està duent a terme un projecte de reforma que consistiria en asfaltar el paviment i senyalitzar les places correctament.

Aquest projecte, juntament amb el de l’escola Goya i la creació de l’aparcament nocturn s’espera que entrin en licitació i es pugui començar a executar durant el primer trimestre de 2022. Es tracta d’unes millores que anaven incloses dins del paquet de mesures en millora de la mobilitat presentades als Next Generation, els quals han estat aprovats però que encara es desconeix quina quantitat s’obtindrà. Tanmateix, Melgares assegura que “això és farà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa