MónTerrassa
S’amplia a fora de Terrassa la recerca d’en Pedro, desaparegut des de dijous
  • CA

En Pedro, un veí de Can Palet de Vista Alegre de Terrassa, va desaparèixer el vespre de dijous quan va sortir a llençar les escombraries. Anava acompanyat per al seu gos, en Rufo, un pastor alemany. No va tornar a casa. Té 76 anys i pateix alzhemier. En el moment de la seva desaparició anava vestit amb una samarreta de color marró clar i un pantaló blau. Porta el cabell curt i canós, i amb bigoti. Mossos ja ha donat l’alerta a tot Catalunya.

Aquest dissabte al matí, s’ha dut a terme un nou dispositiu de recerca, coordinat pels serveis d’emergència des del punt ubicat a la plaça de la Pau, al costat del Casal, i que ha comptat amb diverses dotacions dels Bombers, de Terrassa i també vinguts de localitats veïnes, així com de la unitat canina i els GRAE, a més de Mossos d’Esquadra, Policia Municipal, Creu Roja, ADF, Protecció Civil i voluntaris -veïns de l’egarenc desaparegut, però també ciutadans que han respost a la crida-. En Pedro continua desaparegut, tanmateix s’han aconseguit noves pistes i testimonis. També un helicòpter porta des de divendres sobrevolant la urbanització per si el localitza.

Les darreres pistes han provocat, segons informa l’Associació de Veïns de Can Palet de Vista Alegre, que la recerca s’hagi traslladat també fora del terme municipal de Terrassa. L’entitat veïnal comunica que els Bombers ja han rebut diverses trucades de persones que afirmen haver vist una persona gran amb un gos. Aquest dissabte a la tarda i vespre, el dispositiu s’ha traslladat més enllà de Terrassa. A la nit seguirà només una dotació dels Bombers. Diumenge es reprendrà amb tots els efectius. La zona en què s’està focalitzant els esforços va des de la C-58, on hi ha el restaurant 4 Vents, fins a Sant Salvador de les Espases, començat per la urbanització on resideix. Un radi prou extens. Es recorda que tothom que el vegi o en tingui alguna informació que truqui el 112, s’acosti a en Pedro, li pregunti el seu nom i l’acompanyi mentre espera l’arribada dels serveis d’emergència. Alerta també amb el seu gos, ja que si en Pedro està ferit pot reaccionar de forma agressiva pensant-se que es vol fer mal al seu amo.

Una de les unitats canines dels Bombers que s’estan utilitzant per trobar en Pedro | Cristóbal Castro

Segons ha pogut saber Món Terrassa, aquest dissabte al matí, també s’ha sumat al dispositiu l’Associació Nacional d’Ensinistradors Canins Professionals, facilitant un llistat de tots els professionals federats de la comarca que tenen gossos de rescat per seguiment de pista o venteig, a fi i efecte que puguin estar disponibles per col·laborar en bombers. I és que un dels factors claus en la recerca del veí desaparegut el juga la unitat canina. Fonts de la investigació, demanen a la població no sortir a buscar-lo per lliure a la muntanya, perquè s’ha de vigilar per on es passa per no alterar pistes de rastreig i venteig. La pista de venteig consisteix en què els gossos poden olorar el rastre que una persona deixa al passar pels matolls, herbes o arbustos, o si l’individu busca suport en un arbre. Per això és important no “manipular” l’espai on en Pedro podria haver passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa