MónTerrassa
Totxana a totxana per aconseguir el nou centre d’AVAN a Terrassa
  • CA

Totxana a totxana per aconseguir el nou centre d’AVAN a Terrassa. Aquest és el repte que s’ha marcat la Fundació AVAN i que aquest dimarts, 31 de gener, ha fet un nou impuls gràcies a una campanya solidària de microdonatius. De manera original i simbòlica, l’entitat sense ànim de lucre inicia una acció que demana la implicació de la ciutadania per fer realitat la construcció del futur centre d’atenció integral per a persones amb malalties neurològiques. Un centre que es troba ubicat a la nau Pont, Aurell i Armengol, al carrer Sant Francesc 71.

I en què consisteix? Amb la venda d’un clauer en forma de totxana elaborat per les persones voluntàries de l’associació. Aquests clauers es poden adquirir per un preu de 10 euros (o més) a diferents punts de la ciutat. D’entrada, al mateix web de l’AVAN, també a la seu física actual de l’entitat al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer, a les múltiples parades informatives que es duran a terme al llarg de tot aquest any, i a la Botiga Solidària a l’atri de l’Ajuntament de Terrassa.

La campanya estarà activa durant tot el 2023. I compta amb un codi QR amb el qual els mecenes poden seguir l’evolució de les obres i tota la informació al voltant de l’entitat. I per aquells que no portin efectiu o vulguin col·laborar d’una manera ràpida i senzilla, AVAN també ha incorporat des de fa pocs dies un nou model de donació: el Bizum. Només cal anar a l’aplicació del banc i enviar els diners a través d’aquest sistema al codi 06450 o posant AVAN al cercador.

“Per nosaltres, avui és un dia important, perquè donem al tret de sortida a la campanya Totxana Solidària i als actes de celebració del nostre 30è aniversari”, ha exposat la directora general d’AVAN, Anna Soler. Així, aquest 2023, l’entitat prepara tot un seguit d’activitats i actes per donar a conèixer encara més els serveis que ofereixen i sensibilitzar al voltant de les malalties neurològiques.

Presentació de la campanya Totxana solidària d’AVAN amb Mónica Polo i Anna Soler | Lluïsa Tarrida

Un projecte de 2,5 milions d’euros

El projecte va començar el 2021 amb la cessió de l’espai per part de l’Ajuntament de Terrassa. Com ha recordat la regidora de Salut, Mónica Polo, la cessió d’aquesta nau històrica es va aprovar per unanimitat i per un període de 50 anys. “És un espai on durant dècades es va donar feina als terrassencs i va ajudar a l’activitat econòmica de la ciutat. Ara, amb AVAN, continuarà sent un espai útil i que millorà la qualitat de vida de les persones amb malalties neurològiques. Érem conscients que l’espai s’havia anat deteriorant i que necessitava reformes”, ha dit. 

Per això, el 2022 es van iniciar els treballs de rehabilitació. S’ha pogut fer gràcies a una subvenció de la Diputació i una de la Generalitat, però també amb 25 mil euros que l’AVAN va recollir amb aportacions i donatius de particulars, i amb l’organització d’activitats solidàries. Aquesta primera fase a consistit en rehabilitar la coberta, l’estructura, la façana i l’interior.

Aquest 2023 ha de ser “l’any de l’empenta definitiva del projecte”, ha manifestat Soler. És el moment de donar vida a l’interior, amb la delimitació d’espais, instal·lacions, tancaments, etcètera. Si tot va bé, fins i tot es podrà avançar amb el mobiliari, i així, està previst que el 2024 el centre entri ja en funcionament. El pressupost total és de 2,5 milions d’euros. 

Atendre més de 500 persones a Terrassa

El futur centre permetrà no només millorar els serveis que actualment s’ofereixen sinó, sobretot, ampliar-los. AVAN reconeix que l’actual seu s’ha quedat petita i no compleix amb alguns requisits sociosanitaris per a determinats adults o infants amb necessitats específiques. No es pot atendre a tota la població que ho demana o ho necessita, ni tampoc hi ha espai per fer determinades activitats o serveis. Amb la nau de Pont Aurell això deixarà de ser un problema. 

“Amb el projecte podrem ampliar les places i atendre a més de 500 persones a la ciutat de Terrassa”, remarquen. I recorden que a Sabadell amb la creació de la nova seu, el nombre d’usuaris es va triplicar. Esperen que a Terrassa tingui un efecte semblant.

La totxana solidària, campanya d’AVAN per recaptar fons pel nou centre | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa