MónTerrassa
El risc de rebrot cau més de 200 punts en una setmana a Terrassa
  • CA

El risc de rebrot pateix una davallada important a Terrassa. En tan sols una setmana ha caigut més de 200 punts, passant de 682 als 460 punts que es troba actualment. Aquest no és l’únic indicador que baixa, sinó que els nous positius, la taxa de positivitat o la velocitat de reproducció també disminueixen, segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 7 de juliol de 2022. A diferència d’aquests, el nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris continua augmentant.

Aquesta darrera setmana -de l’1 al 7 de juliol- s’han registrat un total de 526 nous positius, mentre que la setmana anterior se’n van registrar 675. En paral·lel, els nous contagis detectats al dia també cauen fins a una mitjana de 75 nous positius diaris.

La taxa de positivitat cau d’un 25% a un 21,14%. Això significa que del total de proves realitzades aquesta setmana per detectar el virus (un total de 2.488), més d’una cinquena part han donat un resultat positiu. Del total dels casos d’aquesta setmana, un 56,27% son dones i un 43,73% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis és de 56 anys exactes.

A l’igual que la resta d’indicadors, la velocitat de reproducció passa de 1,25 a 0,89. Això son bones notícies, ja que quan aquest indicador baixa d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

24 nous ingressos en tan sols set dies

Però no tot son bones notícies. Mentre que l’última setmana de juny va acabar amb 60 pacients ingressats a la ciutat, a la primera setmana de juliol han augmentat fins a més de 80. Concretament, fins a 84 ingressats. Aquest augment es converteix en un dels més significatius des del mes de febrer amb la sisena onada.

Els majors de 80 anys podrien rebre la segona dosi de reforç a finals de setembre

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha donat per fet aquest dijous que la població major de 80 anys podria rebre la quarta dosi de la vacuna contra la covid, la segona de reforç, a partir de la segona quinzena de setembre. Segons ha dit a RAC1, si les autoritats sanitàries ho marquen i l’Agència Europea del Medicament (EMA) autoritza noves vacunes adaptades a la variant omicron, les dosis podrien arribar durant la primera meitat de setembre, i el sistema estaria preparat per inocular els vaccins durant la segona meitat d’aquell mateix mes. Posteriorment seria el torn dels ancians allotjats en residències i dels majors de 60 anys, que podrien rebre la dosi abans de finals d’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa